Ziua Mondială pentru Securitate și Sănătate în Muncă în 2020 îndeamnă un răspuns la pandemia COVID-19

„Opriți pandemia: siguranța și sănătatea la locul de muncă pot salva vieți” este sloganul Zilei Mondiale a SSM din 2020, coordonat în fiecare 28 aprilie de Organizația Internațională a Muncii (OIM). Mai mult ca oricând, sensibilizarea cu privire la adoptarea de practici sigure în locurile de muncă și rolul important pe care îl joacă serviciile de securitate și sănătate în muncă (SSM) trebuie să fie punctul central al acestei Zile Internaționale.

În timp ce toată lumea este afectată de pandemia globală COVID-19 și de criză, lucrătorii sunt pe prima linie. Acesta este motivul pentru care „Opriți pandemia la locul de muncă” este sloganul Zilei internaționale a muncitorilor din 2020, sărbătorită și la 28 aprilie în sprijinul tuturor lucrătorilor și în amintirea celor decedați, cu dizabilități sau răniți la locul lor de muncă.

EU-OSHA a activat colectarea și producerea informațiilor relevante pentru locurile de muncă încă de la începutul pandemiei.

Urmăriți clipul Napo – „Stop the pandemic”.

Napo este o idee originală concepută de un grup restrâns de profesioniști în comunicare ai SSM, ca răspuns la nevoia de produse informaționale de înaltă calitate pentru a descompune limitele naționale și pentru a aborda diversele culturi, limbi și nevoi practice ale oamenilor la locul de muncă. Seria de filme Napo sunt produse în grafică computerizată. Acestea prezintă personaje din lumea muncii, confruntate cu probleme de siguranță. Personajul principal, Napo și partenerii săi se exprimă într-un limbaj fără cuvinte. Poveștile lor au o valoare educativă. Ele provoacă întrebări și stimulează dezbaterea cu privire la aspecte specifice ale securității în muncă. Uneori oferă soluții practice sau duc la ele. Este un amestec de educație, neutralitate culturală și umor setat într-un stil de desene animate care conferă serialului „Napo” identitatea sa. Napo este un personaj simpatic, dar nepăsător. Limbajul universal al lui Napo face ca filmele să fie potrivite pentru toată lumea. Fiecare scenă este independentă de celelalte și poate fi folosită ca un film, sau individual. Deoarece Napo este un personaj de desene animate, el poate explora zone care nu ar fi posibile în drame sau filme documentare. El este indestructibil și veșnic, spre deosebire de lucrătorii pe care încercăm să îi protejăm.

Sursa osha.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.