Vista Vision – În APRILIE aducem LUMINĂ ochilor tăi!

Te așteptăm în clinica Vista Vision pentru un consult GRATUIT în vederea depistării CATARACTEI!

În plus, 5 dintre pacienții care efectuează acest consult gratuit* pot fi beneficiarii unei intervenții chirurgicale gratuite!  (* prin tragere la sorți. Detalii pe pagina de Facebook: VISTA VISION ROMÂNIA)

Clinica VISTA VISION – face parte din rețeaua internațională de clinici de oftalmologie Vista Vision.

Până în 30 aprilie 2021, VISTA VISION vine în sprijinul pacienților săi și le oferă un consult GRATUIT în vederea depistării cataractei.

 În plus, 5 dintre pacienții care efectuează acest consult gratuit* pot fi beneficiarii unei intervenții chirurgicale gratuite! (* prin tragere la sorți. Detalii pe pagina de Facebook: VISTA VISION ROMÂNIA)

Vista Vision

Ce este cataracta? Cauze și factori de risc!

Cataracta este o afecțiune oftalmologică care constă în opacizarea progresivă a cristalinului, adică lentila naturală biconvexă prezentă în interiorul ochiului care refractă lumina pentru a focaliza un obiect.

Percepția imaginilor este confuză din cauza încețoșării vederii. Este o boală comună legată de îmbătrânire care afectează mai mult de jumătate din persoanele de peste 60 de ani (cataracta senilă), dar care poate să se manifesteze după naștere sau în primii ani de viață (cataracta congenitală), în urma unor leziuni sau traume grave la ochi (cataracta traumatică), la diabetici și în urma unei expuneri excesive la razele soarelui (cataracta secundară) sau la persoane afectate de alte boli ale ochiului sau care au folosit medicamente precum cortizonul sau cele pentru chimioterapie (cataracta cauzată de medicamente sau boli).

Cataracta este cea mai importantă cauză de orbire sau  de deteriorare a văzului  în toată lumea.

Vista Vision

Când se manifestă? Care sunt simptomele sale ?

Cataracta tinde să se dezvolte  în mod treptat, fără a cauza durere sau a produce schimbări în aspectul ochiului. Tipul cel mai comun este cel senil care ia naștere la persoanele de peste 50 – 60 de ani și se manifestă la ambii ochi (bilateralitatea bolii), chiar dacă, de regula, un ochi este afectat înaintea celuilalt.

Simptomul cel mai comun este vederea încețoșată sau tulbure (reducerea văzului). Un alt simptom frecvent este oboseala la lumină, asociată uneori cu a nu mai vedea și cu perceperea de halouri în jurul surselor de lumină (lipsa vederii și vederea de halouri). Culorile par mai puțin vii (discromatopsie), se poate vedea dublu (diplopie monoculară) și în multe cazuri apare (sau dacă este deja prezentă, crește) miopia (ametropie) care, la varsta a treia, anulează prezbiopia sau pacientul reuseste „inexplicabil” să citească fără ochelari, făcându-ne să ne gândim la o îmbunătățire a dificultății, tranzitoriu, pentru că, odată cu trecerea timpului, crește defectul de vedere.             

Diagnosticul de cataractă trebuie să fie formulat de medicul specialist oftalmolog după efectuarea unui examen complet al ochiului care cuprinde, printre altele: determinarea văzului pentru depărtare și pentru aproape, examenul cristalinului cu lampa cu fantă, cu pupila dilatată, tonometrie și examenul retinei, pentru a evalua opacizarea cristalinului și exclude alte afecțiuni, la cornee sau retină, care ar putea provoca aceeași reducere a vederii.

Vista Vision

Îngrijirea și tratamentul cataractei

Nu există medicamente, diete sau ochelari în măsură a face să regreseze cataracta. Singurul tratament valid și de soluționare este intervenția prin microchirurgie a cataractei, care poate fi practicat independent de gradul de opacizare a cristalinului și când îl impiedică pe pacient să își desfășoare activitățile normale cotidiene.

După intervenția chirurgicală, probabilitățile de a obține o îmbunătățire a vederii sunt excelente (mai mari de 97%).

Echipa clinicii de oftalmologie Vista Vision Baia Mare vă așteaptă, așadar, pentru remedierea cu succes a cataractei și a oricărui alt tip de afecțiune oftalmologică.

Consultațiile oftalmologice complete și sigure, remedierea cataractei, chirurgia refractivă, chirurgia retiniană, remedierea glaucomului și oftalmologia pediatrică sunt câteva dintre serviciile oftalmologice pe care le oferim cu succes pacienților noștri.

Crezul echipei Vista Vision este și va fi întotdeauna acela că pacientul este pe primul loc și că echipa medicală este în sprijinul acestuia.

Vista Vision

Adresa clinicii este: Baia Mare, Bdul Unirii 18.

Programări și informații la tel: 0737 505 157 sau call center: 0.800.884.782 ( număr gratuit ) și pe www.vistavision.ro

Cu prețuire, întotdeauna în sprijinul pacienților săi,

Echipa clinicii VISTA VISION Baia Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.