VISTA VISION dăruiește sănătate ochilor tăi!

Te așteptăm, până la 30 iunie 2018, în clinica Vistavision, pentru un consult GRATUIT în vederea depistării CATARACTEI!

Clinica VISTA VISION – face parte din reteaua internationala de clinici de oftalmologie Vista Vision.

Crezul echipei Vista Vision este si va fi intotdeauna acela ca pacientul este pe primul loc si ca echipa medicala este in sprijinul acestuia.

Diagnosticul, tratamentul sau variantele terapeutice sunt expuse clar, pentru ca oricine sa inteleaga toate dimensiunile starii sale de sanatate, precum si solutiile optime pentru remedierea situatiei. Credem in transparenta si expunem intotdeauna, atat verbal, cat si in scris, toate detaliile de care pacientul are nevoie pentru a lua cea mai buna decizie in ceea ce il priveste.

Pana la 30 iunie 2018, VISTA VISION vine in sprijinul pacientilor sai si le ofera un consult GRATUIT in vederea depistarii cataractei.

Ce este cataracta? Cauze şi factori de risc!

Cataracta este o afectiune oftalmologica care consta in opacizarea progresiva a cristalinului, adica lentila naturala biconvexa prezenta in interiorul ochiului care refracta lumina pentru a focaliza un obiect. Perceptia imaginilor este confuza din cauza incetosarii vederii. Este o boala comuna legata de imbatranire care afecteaza mai mult de jumatate din persoanele de peste 60 de ani (cataracta senila), dar care poate sa se manifesteze dupa nastere sau in primii ani de viata (cataracta congenitala), in urma unor leziuni sau traume grave la ochi (cataracta traumatica), la diabetici si in urma unei expuneri excesive la razele soarelui (cataracta secundara) sau la persoane afectate de alte boli ale ochiului sau care au folosit medicamente precum cortizonul sau de cele pentru chimioterapie (cataracta cauzata de medicamente sau boli). Cataracta este cea mai importanta cauza de orbire sau  de deteriorare a vazului  in toata lumea.

Cand se manifesta? Care sunt simptomele sale ?

Cataracta tinde sa se dezvolte  in mod treptat fara a cauza durere sau a produce schimbari in aspectul ochiului. Tipul cel mai comun este cel senil care ia nastere la persoanele de peste 50 – 60 de ani si se manifesta la ambii ochi (bilateralitatea bolii), chiar daca, de regula, un ochi este afectat inaintea celuilalt.

Simptomul cel mai comun este vederea incetosata sau tulbure (reducerea vazului). Un alt simptom frecvent este oboseala la lumina, asociata uneori cu a nu mai vedea si cu perceperea de halouri în jurul surselor de lumina (lipsa vederii si vederea de halouri). Culorile par mai putin vii (discromatopsie), se poate vedea dublu (diplopie monoculara) si in multe cazuri apare (sau dacă este deja prezenta, creste) miopia (ametropie) care, la varsta a treia, anuleaza prezbiopia sau pacientul reuseste „inexplicabil” sa citeasca fara ochelari, facandu-ne sa ne gandim la o imbunatatire a dificultatii, desi tranzitoriu, pentru ca, odata cu trecerea timpului, creste defectul de vedere.     

Diagnosticul de cataracta trebuie sa fie formulat de medicul specialist oftalmolog dupa efectuarea unui examen complet al ochiului care cuprinde, printre altele: determinarea vazului pentru departare si pentru aproape, examenul cristalinului la lampa cu fanta cu pupila dilatata, tonometrie şi examenul retinei pentru a evalua opacizarea cristalinului si exclude alte afectiuni, la cornee sau retina, care ar putea provoca aceeasi reducere a vederii.

Ingrijirea si tratamentul cataractei

Nu exista medicamente, diete sau ochelari in masura a face sa regreseze cataracta.

Singurul tratament valid si de solutionare este interventia prin microchirurgie a cataractei care poate fi practicat independent de gradul de opacizare a cristalinului si cand il impiedica pe pacient sa isi desfasoare activitătile normale cotidiene.

Dupa interventia chirurgicala, probabilitatile de a obtine o imbunatatire a vederii sunt excelente (mai mari de 97%).

Echipa clinicii de oftalmologie Vista Vision Baia-Mare va asteapta, asadar, pentru remedierea cu succes a cataractei si a oricarui alt tip de afectiune oftalmologica.

Consultatiile oftalmologice complete si sigure, remedierea cataractei, chirurgia refractiva, chirurgia retiniana, remedierea glaucomului si oftalmologia pediatrica sunt cateva dintre serviciile oftalmologice pe care le oferim cu succes pacientilor nostri.

 

Adresa clinicii este: Baia – Mare, str. George Cosbuc, nr. 48 ( in cadrul spitalului Euromedica).

Programari si informatii la tel: 0737 505 157 sau call center: 0.800.884.782 ( numar gratuit ) si pe www.vistavision.ro

Va multumim!

Cu pretuire, intotdeauna in sprijinul pacientilor sai,

Echipa VISTA VISION !

VISTA VISION – reteaua europeana de clinici de oftalmologie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.