USR despre mitingul PSD

Ieri a fost o zi neagra pentru Romania. Din nou. Va trebui mult efort, timp si energie sa reparam tot ce distrug PSD-ALDE, impreuna cu UDMR.

Sa le luam pe rand. S-a votat infiintarea Fondului Suveran de Investitii, o entitate care nu respecta nici o logica economica si e doar o forma prin care PSD va capusa companiile de stat, ascunzand in acelasi timp datoria publica si deficitul bugetar, iar cei care vor plati acest jaf vom fi tot noi si – cel mai grav – copiii nostri. Aceasta clica conduce tara cum ar conduce niste banditi o fabrica: o devalizezi si apoi fugi in Brazilia. USR a venit si cu solutia, care e simpla: la companiile de stat procesul de numire a unor manageri profesionisti trebuie sa fie transparent, iar statul trebuie sa stabileasca criterii de performanta si limite pentru fiecare mandat.

A doua, facuta pe ascuns, miseleste, a fost retragerea de catre Guvern a includerii Rosiei Montane in Patrimoniul Mondial Unesco. Atat actiunea in sine cat si modul in care au facut-o (din nou!) sunt inacceptabile. Senatorul USR Vlad Alexandrescu l-a chemat la explicatii in Parlament pe Ministrul Culturii.

A treia, extrem de grava, a fost adoptarea legii prin care alesii locali vor beneficia de pensii speciale. De precizat doua aspecte: unul foarte dezamagitor, toate partidele, inclusiv PNL, au votat pentru. Singurul vot impotriva a fost de la USR. Si al doilea, legea se va aplica retroactiv, din 1992 incoace, deci toti primarii vor primi pensie speciala. E limpede ca a fost data cu dedicatie, in perspectiva marelui miting PSD ce urmeaza peste doua zile.

Si in final, mizeria prin care PSD-ALDE si-au luat cladirea Parlamentului doar pentru ei. Cladirea Parlamentului, insitutia suprema a democratiei a fost luata cu japca de PSD-ALDE, pentru a parca autocarele ce aduce oameni obligat/fortat la miting.

Un miting absurd, in conditiile in care au toata puterea, Guvernul, majoritatea parlamentara, deci pot trece ca-n branza orice lege, oricat de aberanta ar fi. Dar, vorba lui Niculae Badalau, care a scapat ieri adevarul pe gura: “Mai sunt cateva institutii INDEPENDENTE! “ Da, justitia inca mai e independenta, ceea ce PSD-ALDE nu pot accepta. Vor s-o subordoneze si pe ea. Aceasta e, de fapt, miza mitingului de poimaine. Sa vada daca au sustinere pentru a da atacul final.

 

Dan Ivan – Presedinte USR Maramures

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.