Te așteptăm în clinica Vista Vision BAIA MARE pentru un consult GRATUIT în vederea depistării CATARACTEI!

De 15 ani îți suntem alături, prin rețeaua clinicilor Vista Vision România!

Cu profesionalism, dăruire, empatie și respect ți-am oferit întotdeauna soluții reale la problemele tale oftalmologice.

Clinicile VISTA VISION ROMANIA se află în: Timișoara, Arad, Baia Mare și Deva și sunt parte din rețeaua internațională de clinici de oftalmologie Vista Vision.

Până în 31 octombrie 2021, VISTA VISION Baia Mare vine în sprijinul pacienților săi și le oferă un consult GRATUIT în vederea depistării CATARACTEI.

    * campanie valabilă în perioada: 15 septembrie – 31 octombrie. Consultul se face în baza unei programări prealabile!

Programează-te acum la: 0.800.884.782 sau la 0737.505.157.

Ce este cataracta? Cauze și factori de risc!

Cataracta este o afecțiune oftalmologică care constă în opacizarea progresivă a cristalinului, adică lentila naturală biconvexă prezentă în interiorul ochiului care refractă lumina pentru a focaliza un obiect. Percepția imaginilor este confuză din cauza încețoșării vederii. Este o boală comună legată de îmbătrânire care afectează mai mult de jumătate din persoanele de peste 60 de ani (cataracta senilă), dar care poate să se manifesteze după naștere sau în primii ani de viață (cataracta congenitală), în urma unor leziuni sau traume grave la ochi (cataracta traumatică), la diabetici și în urma unei expuneri excesive la razele soarelui (cataracta secundară) sau la persoane afectate de alte boli ale ochiului sau care au folosit medicamente precum cortizonul sau cele pentru chimioterapie (cataracta cauzată de medicamente sau boli).

Când se manifestă? Care sunt simptomele sale ?

Cataracta tinde să se dezvolte  în mod treptat, fără a cauza durere sau a produce schimbări în aspectul ochiului. Tipul cel mai comun este cel senil care ia naștere la persoanele de peste 50 – 60 de ani și se manifestă la ambii ochi (bilateralitatea bolii), chiar dacă, de regula, un ochi este afectat înaintea celuilalt.

Simptomul cel mai comun este vederea încețoșată sau tulbure (reducerea văzului). Un alt simptom frecvent este oboseala la lumină, asociată uneori cu a nu mai vedea și cu perceperea de halouri în jurul surselor de lumină (lipsa vederii și vederea de halouri). Culorile par mai puțin vii (discromatopsie), se poate vedea dublu (diplopie monoculară) și în multe cazuri apare (sau dacă este deja prezentă, crește) miopia (ametropie) care, la varsta a treia, anulează prezbiopia sau pacientul reuseste „inexplicabil” să citească fără ochelari, făcându-ne să ne gândim la o îmbunătățire a dificultății, tranzitoriu, pentru că, odată cu trecerea timpului, crește defectul de vedere.  

Diagnosticul de cataractă trebuie să fie formulat de medicul specialist oftalmolog după efectuarea unui examen complet al ochiului care cuprinde, printre altele: determinarea văzului pentru depărtare și pentru aproape, examenul cristalinului cu lampa cu fantă, cu pupila dilatată, tonometrie și examenul retinei, pentru a evalua opacizarea cristalinului și exclude alte afecțiuni, la cornee sau retină, care ar putea provoca aceeași reducere a vederii.

DE REȚINUT:

  După vârsta de 50 de ani, consultul periodic pentru depistarea CATARACTEI este imperios necesar!

  Singura metodă viabilă de tratament este operația. Nu există metode cunoscute până acum de prevenire a cataractei. 

  Monitorizarea continuă rămâne cea mai bună opțiune!

  Cataracta poate evolua diferit la un ochi față de celălalt. 

  Operația chirurgicală efectuată la timp și în siguranță este necesară pentru redarea unei vederi sănătoase.

Operația nu necesită internare, se realizează sub anestezie locală, iar tehnica folosită în astfel de intervenții, numită facoemulsificare, este una dintre cele mai sigure și eficiente proceduri chirurgicale actuale. Intervenția chirurgicală este singura variantă reală pentru a rezolva problema cataractei!

Cataracta este principala cauză a pierderii vederii la nivel mondial.

Îngrijirea și tratamentul cataractei

Nu există medicamente, diete sau ochelari în măsură a face să regreseze cataracta.

Singurul tratament valid și de soluționare este intervenția prin microchirurgie a cataractei, care poate fi practicat independent de gradul de opacizare a cristalinului și când îl impiedică pe pacient să își desfășoare activitățile normale cotidiene.

După intervenția chirurgicală, probabilitățile de a obține o îmbunătățire a vederii sunt excelente (mai mari de 97%).

Echipa clinicii de oftalmologie Vista Vision Baia Mare vă așteaptă, așadar, pentru remedierea cu succes a cataractei și a oricărui alt tip de afecțiune oftalmologică.

Consultațiile oftalmologice complete și sigure, remedierea cataractei, chirurgia refractivă, chirurgia retiniană, remedierea glaucomului și oftalmologia pediatrică sunt câteva dintre serviciile oftalmologice pe care le oferim cu succes pacienților noștri.

Crezul echipei Vista Vision este și va fi întotdeauna acela că pacientul este pe primul loc și că echipa medicală este în sprijinul acestuia.

Echipa medicală româno – italiană, din clinicile VISTA VISION, întrunește toate standardele de excelență în materie de pregătire și competență medicală oftalmologică.

Adresa clinicii este: Baia Mare, Bdul Unirii, nr. 18.

Programări și informații la tel: 0737 505 157 sau call center: 0.800.884.782 ( număr gratuit ) și pe www.vistavision.ro

Aflați informații și aici:

http://www.vistavision.ro/solutii/remedierea-cataractei/

http://www.vistavision.ro/afectiuni-oculare/cataracta/

http://www.vistavision.ro/contact/

Clinica de oftalmologie Vista Vision, prin cele 4 centre din: Timișoara, Arad, Baia Mare și Deva, este întotdeauna aproape de nevoile pacienților!  

Vista Vision România – de 15 ani atenți la sănătatea vederii tale! Cu prețuire, întotdeauna în sprijinul pacienților săi,

Echipa clinicii VISTA VISION Baia Mare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.