SPIRIT CIVIC LA 14 ANI

Cartierul Ferneziu este o zonă periferică a Municipiului Baia Mare, locul unde ani de zile a funcționat uzina care timp de 50 de ani a poluat cu plumb viața baimarenilor. Și cum resursele administrației locale sunt insuficiente și orientate cu predilecție spre zonele centrale, carosabilul este plin de gropi astfel încât traficul se desfășoară cu dificultate.

Exasperat de ineficiența celor de la primărie, Marius Silaghi, un băiat de 14 ani a decis să intervină, astfel încât a umplut o roabă cu nisip și a început să umple gropile din cartier. În fiecare zi după ce se întoarce de la școală, își face temele iar apoi se apucă de treabă, devenind cunoscut deja în cartier pentru ceea ce face.

Șoferii care trec prin zonă îl salută iar unii dintre ei opresc să îi dea dulciuri, mulțumindu-i astfel pentru modul în care are grijă de strada unde locuiește și de grijile gropilor, care ar fi trebuit ocolite. Aceasta este o manifestare a spiritului civic din partea unui tânăr, care a dovedit că responsabilitatea ține de educație și nu neapărat de vârstă.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.