PĂȘUNATUL, PERMIS ȘI ÎNTRE 6 DECEMBRIE ȘI 23 APRILIE

Directia pentru Agricultura Judeteana Maramures informeaza ca pasunatul animalelor domestice va fi permis pe perioada intregului an crescatorilor care sunt proprietari sau detin cu orice titlu terenuri agricole ori au acordul scris al proprietarilor de terenuri agricole, pe care se pasuneaza. Decizia a fost luata de Guvern la sfarsitul anului trecut printr-o ordonanta de urgenta care ridica interdictia pasunatului in intervalul 6 decembrie – 24 aprilie, pentru o parte din proprietarii animalelor domestice.

Vechea reglementare prevedea interdictia pasunatului pentru toti crescatorii de animale. Guvernul si-a sustinut decizia prin faptul ca interdictia ar fi putut sa duca la scaderea numarului de animale prin deces, sa determine proprietarii sa renunte la activitatea de crestere a animalelor sau sa conduca la depopularea spatiului rural.

De asemenea, autoritatile centrale au considerat ca aplicarea sanctiunilor contraventionale pentru crescatorii de animale care sunt proprietari sau detin cu orice titlu terenul agricol sau au acordul scris al detinatorului de teren pe care se pasuneaza si pierderile importante in randul efectivelor de animale si reducerea veniturilor crescatorilor de animale, ar fi avut consecinte negative sociale si economice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.