Mesajul președintelui PNL Maramureș, Ionel Bogdan

Odată cu preluarea președinției Consiliului UE, începe o perioadă importantă pentru România, în care trebuie să demonstrăm seriozitate și respectarea valorilor europene.

Discursurile oficialilor europeni rostite la București, cu ocazia festivităților prilejuite de preluarea președinției rotative, au subliniat cât de important este ca România să rămână racordată la valorile și principiile europene și să contribuie la consolidarea acestor valori.

Sper că au înțeles toți politicienii noștri că nu mai e cazul să vină cu măsuri care să șubrezească statul de drept și să pună în pericol parcursul european, pentru că în această perioadă toți ochii sunt ațintiți asupra noastră și trebuie să fim un exemplu privind respectarea principiilor pe care s-a construit Uniunea Europeană. Nu avem nevoie de amnistii și grațieri pentru a-i salva pe politicienii cu probleme penale, nu avem nevoie de șubrezirea independenței justiției.

Avem șansa și oportunitatea de a arăta Europei că suntem capabili să gestionăm treburile europene în următoarele 6 luni și că putem fi uniți în jurul acestui obiectiv important de politică externă.

E momentul să renunțăm populism, la politicianism ieftin, să renunțăm la mizele politice mărunte și să demonstrăm că putem conduce cu responsabilitate Uniunea Europeană.

Depinde de noi cum vrem să consemneze istoria primul nostru mandat la președinția Consiliului UE și sper să nu ratăm această oportunitate.

Ionel Bogdan,

Președinte PNL Maramureș
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.