Mesajul președintelui PNL Maramureș, Ionel Bogdan

Nu am avut ocazia să o cunosc pe Oana Maria Bogdan, membră în conducerea PLUS, dar o invit public la Memorialul de la Sighet, deoarece m-a intrigat declarația sa prin care susține desființarea proprietății private.

Mă ofer să-i fiu ghid la Sighet, unde am petrecut multe ore între zidurile fostei închisori comuniste, călăuzind câteva generații de tineri liberali prin coridoarele reci ale temutei temnițe și știu că foarte mulți dintre cei care au murit acolo au luptat până la ultima lor suflare pentru adevăr, pentru democrație, pentru libertate, dar și pentru dreptul lor la proprietate.

Proprietatea este un drept pentru care românii au luptat, iar unii și-au dat chiar și viața. Să nu uităm de țăranii români care s-au opus colectivizării, de micii și marii industriași români care au fost deposedați peste noapte de tot și au fost aruncați în temnițe, deoarece erau considerați reacționari și retrograzi.

Oana Maria Bogdan este un om tânăr și cu siguranță nu s-a gândit la aceste lucruri când a vorbit despre desființarea proprietății private. Tocmai de aceea există muzee, precum cel de la Sighet, care nu ne lasă să uităm ororile petrecute, ne amintesc cum s-a construit această țară și care sunt valorile la care trebuie să ne raportăm permanent. Iar dreptul la proprietate este printre aceste valori.

Oana Maria Bogdan, te așteptăm la Maramureș și cu siguranță vizita la Memorialul de la Sighet va fi una memorabilă!

Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.