Mesajul președintelui PNL Maramureș, Ionel Bogdan

E oficial. Guvernul a transferat la primării cheltuielile sociale, prin noul buget de stat care a fost adoptat ieri de către executiv.
Acest transfer de cheltuieli va afecta grav finanțele locale, primarii fiind practic obligați să plătească din bugetul primăriei toate indemnizațiile pentru persoanele cu handicap, toate salariile de însoțitori. Ministrul de finanțe le promite primarilor că guvernul îi va ajuta cu bani, în cazul în care sumele colectate din impozitul pe venit vor fi insuficiente pentru aceste plăți. 
Ne-am lămurit cu toții cum își ține actualul guvern promisiunile și de aceea există îngrijorare și printre primari, și printre beneficiarii ajutoarelor sociale. 
Sute de români care beneficiază de aceste ajutoare sociale și care se tem că această schimbare le va afecta veniturile au protestat astăzi în mai multe orașe din țară, inclusiv la Baia Mare, cerând ca aceste plăți să fie făcute de către guvern, așa cum se procedează în prezent. 
E grav că guvernul Dăncilă nu ține cont de problemele unor oameni cu dizabilități, aflați într-o situație vulnerabilă și sperăm ca lucrurile să revină la normal în Parlament, când bugetul va intra la vot.


Ionel Bogdan,Președinte PNL Maramureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.