Mesajul președintelui Consiliului Judetean Maramureș, la trecerea la cele vesnice a academicianului Ionel Valentin Vlad

Drum lin spre cele veșnice academicianului Ionel Valentin Vlad!

Am primit cu profundă durere vestea trecerii în neființă a savantului și academicianului Ionel Valentin Vlad, președinte al Academiei Române și Cetățean de Onoare al Județului Maramureș. Ca descendent al familiilor nobiliare Vlad de Săliște și Timiș de Borșa, originile sale au fost sunt strâns legate de Maramureș și de maramureșeni.
Județul nostru și România pierd o personalitate marcantă a științei, învățământului și culturii românesti, un mare savant, un profesor de înaltă calitate morală și pregătire didactică, a cărei autoritate a fost recunoscută si respectă dincolo de hotarele țării. Prin viața, opera și rezultatele sale științifice importante, distinsul academician va rămâne pentru totdeauna în memoria noastră, trecerea sa la cele veșnice lasând în inimile noastre o tristețe firească și de nealinat.
Alături de familia îndoliată, de întreaga comunitate științifică universitară, de prieteni și cunoscuți, îl deplângem și noi pe academicianul Ionel Valentin Vlad, un om de aleasă ținută morală care a făcut cinste României oriunde ne-a reprezentat în lume.
În numele Consiliului Județean Maramureș, îi aducem un pios și ultim omagiu pentru întreaga activitate dedicată științei, la cel mai înalt nivel, pentru carieră prodigioasă și pentru tot ce a făcut ca numele României să fie privit cu admirație și cu mândrie. Rămas bun, domnule academician! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Gabriel Valer Zetea,
Președintele Consiliului Județean Maramureș

23 decembrie, ora 11:00 – Deschiderea oficială a evenimentului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.