MEDIC DE EXPERTIZĂ MEDICALĂ, ARESTAT PENTRU LUARE DE MITĂ

Ofițerii de poliţie judiciară din cadrul Directiei Generale Anticoruptie au efectuat in 8 si 9 august 7 percheziţii domiciliare: 2 la Cabinetele de Expertiză Medicală a Capacității de Muncă, situate în Baia Mare și Sighetu Marmației și 5 la spațiile de locuit ale persoanelor suspecte.

În dosarul penal înregistrat la unitatea de parchet în baza unui proces verbal de sesizare din oficiu al Serviciului Judetean Anticoruptie, se efectuează acte de urmărire penală vizând săvârșirea de către unul dintre medicii cu pregatire in expertiza medicala si a unei asistente medicale, membri ai unei comisii de expertizare a capacității de muncă, a infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și fals intelectual. Unul dintre cei doi este Marian Mitre, medic in cadrul Casei Judetene de Pensii.

Potrivit unui comunicat al DGA, in 1 si 3 august, în prezența asistentei, mecicul a primit de la mai multe persoane diferite sume de bani, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intră în atribuțiile de serviciu ale acestuia. Este vorba de 58 de acte materiale. De asemenea, s-a stabilit faptul că, în perioada 18-20 iulie și în zilele 1 și 3 august, femeia a primit de la mai multe persoane diferite sume de bani și alte foloase în legătură cu îndeplinirea unor acte care intră de asemenea în atribuțiile ei de serviciu. In cazul acesteia sunt in discutie 113 acte materiale.

La percheziții au fost găsite și ridicati aproximativ 24.000 lei, 2.200 euro, 100 lire sterline, registre de evidență medicală, alte înscrisuri relevante pentru cauză, telefoane mobile și alte bunuri. Cei doi au fost retinuti pentru 24 de ore, iar magistratii Tribunalului Maramures au dispus măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, adica pana in 7 septembrie inclusiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.