Liberalii solicită plata burselor școlare la nivelul municipiului Baia Mare 

Părinții mai multor elevi din Baia Mare i-au adus la cunoștință deputatului liberal Călin Bota o situație cu adevărat scandaloasă, care afectează deja multe familii. 

“Primarul Cătălin Cherecheș nu a plătit bursele școlare, încălcând practic legea care spune ca până pe data de 15 a fiecărei luni trebuie plătite bursele pentru luna anterioară. Guvernul a trimis banii în Trezorerie, data de 15 a trecut de mult, iar banii aferenți burselor școlare pentru luna septembrie nu au ajuns la elevi. 

Revoltător este și faptul că inspectorul școlar general Mihai Pop nu a făcut nimic pentru ca elevii băimăreni să între în posesia burselor școlare oferite de guvern, deși a fost informat că banii se află în trezorerie. Poate că e momentul ca deputatul PSD Gabriel Zetea, cel care l-a susținut pe Mihai Pop în această funcție, să iasă din retorica populistă și găunoasă în care vorbește despre drepturile românilor și să facă ceva concret pentru elevii din Baia Mare, astfel încât aceștia să între în posesia burselor școlare.” a menționat deputatul PNL Călin Bota. 

În opinia sa, cu siguranță, primarul,  inspectorul școlar general, deputatul Gabriel Zetea,  angajații Primăriei Baia Mare și Inspectoratului școlar  și-au încasat salariile pentru luna septembrie, fără să se gândească niciun minut că pentru multe familii din Baia Mare banii oferiți de guvern prin bursele școlare sunt importanți. Cele câteva sute de lei pe care le primesc elevii bursieri ( 500 lei- bursa de performanță, 250 lei-bursa de merit, 150 lei- bursa de studiu, 200 lei- bursa socială) reprezintă pentru mulți elevi bani pe care se bazează pentru cumpărarea de cărți, rechizite, mâncare pentru școală. 

“Subliniez încă o dată, e vorba de bursele școlare asigurate de guvern, pentru că primarul Cherecheș, cu o mărinimie perfidă a anunțat luna trecută că dublează, din bugetul local,  bursele școlare. În acest sens, a fost votată și o Hotărâre de Consiliu Local, hotărâre care are mari șanse să fie aplicată la fel ca în anii anteriori, când de asemenea primarul a anunțat sume suplimentare pentru bursele școlare, dar banii promiși nu au mai ajuns la elevi. E ușor să fii generos în cuvinte, dar cuvintele și majorările doar din pix nu țin de foame la școală, nu cumpără cărți, rechizite sau o haină groasă pentru iarnă.” a ținut să precizeze Bota. 

El spune că aleșii locali liberali vor solicita primarului Cătălin Cherecheș să respecte decizia Consiliului Local privind majorarea burselor școlare cu fonduri de la bugetul local și vor monitoriza aplicare acestei decizii. Cu atât mai mult cu cât hotărârile Consiliului Local trebuie respectate, nu ignorate, iar elevii trebuie să primească atât banii trimiși de guvern, cât și pei cei votați în Consiliul Local. 

“Băimărenii, la fel ca toți românii, se confruntă cu creșterea prețurilor, cu plata facturilor, cu traiul dificil de zi cu zi. La aceste probleme nu mai trebuie adăugată și amânarea plății burselor școlare, un drept al elevilor din Baia Mare pe care autoritățile locale și responsabilii din învățământ nu trebuie să îl ignore. Pentru mulți elevi, bursa reprezintă soluția pentru un sendviș la școală sau pentru a avea caiete și cărți pe bancă. Nu creșteți abandonul școlar din indolență, din nepăsare ! “ a adăugat parlamentarul. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.