Istoric

Societatea Canal 7 Baia Mare s­-a remarcat la fiecare ediţie a TOPULUI FIRMELOR organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş prin rezultate excepţionale, clasându-­se întotdeauna pe locul I.
1990
Prima reţea de televiziune prin cablu din România, „Canal 7” porneşte ca intreprindere mică la o idee a cinci asociaţi, cu un singur canal, recepţionat prin satelit.
1992
Canal 7 este prima companie privată de televiziune prin cablu, care s­-a înfiinţat în România în anul 1992, la data de 14 aprilie, având studioul propriu de televiziune TL+. Domeniile de activitate secundare au fost: televiziunea prin cablu şi retransmiterea programelor proprii ale studioului TL+, producţie emisiuni tv şi difuzare, producţie spoturi video şi documentare. Societatea se înfiinţează în baza legii 31, în actualul sediu al televiziunii din Bd.Republicii nr.16,transmiţând 6 canale. Firma se dezvoltă atât pe aria de răspândire cât şi în ce priveşte numărul de programe transmise.
1994
14 canale transmise – 12.000 abonaţi.
1995
Din cei cinci asociaţi rămân doar doi care schimbă radical politica comercială a firmei: creşte numărul decanale la 32. Se reconstruieşte reţeaua în parametri şi standarde vestice, folosind echipamente adecvate, la o calitate mult superioară.
1995 ­ Televiziunea TL+
Ia fiinţă studioul propriu al S.C. CANAL 7. De la început firma şi­-a impus realizarea unui program propriu pentru informarea continuă a abonaţilor proprii, despre evenimente locale şi nu numai. Formatul postului de televiziune a fost orientat spre un public divers, emisiunile fiind partajate pe o grilă construită în rezultatul unor sondaje elaborate pe criterii de vârstă, interese, predilecţii şi ocupaţie profesională. Programul TL+ a fost gândit în aşa fel încât să cuprindă grupaje informative, talk­show­-uri pe teme politice şi sociale, emisiuni educative şi de cultură, concursuri interactive, sport în direct, reportaje, documentare, emisiuni pentru tineret sau divertisment, difuzate conform grilei de programe.
2004
Reţeaua CRD din Baia Mare este cumpărată de RCS&RDS şi fuzionează cu reţeaua Canal 7 astfel RCS&RDS devine asociat în firma Canal 7 şi se începe dezvoltarea reţelei în domeniul internetului şi telefoniei. Astfel şi TL+ îşi extinde aria de vizibilitate odată cu preluarea reţelei.
2009
Începe procesul de divizare a firmei între cei doi asociaţi astfel încât abonaţii din Baia Mare sunt preluaţi de RCS&RDS iar S.C. Canal 7 ramâne cu abonaţii din Baia Sprie, Chizbaia, Tăuţii de Sus, Ferneziu, Recea, Mocira, Lăpuşel, Tăuţii Măgherăuş, Băiţa, Buşag şi satul Săsar.
2014
Abonaţii din Baia Sprie, Chiuzbaia, Tăuţii de Sus, Ferneziu, Recea, Mocira, Lăpuşel, Tăuţii Măgherăuş, Băiţa, Buşag şi satul Săsar sunt preluaţi de RCS&RDS iar SC Canal 7 rămâne cu studioul de televiziune TL+.
TELEVIZIUNEA TL+
TL+ a fost întotdeauna o televiziune echidistantă, obiectivă şi neafiliată politic. Programul de emisie este 24 de ore din 24, reprezentând 80% emisiuni şi 20% Videotext, pe frecvenţa căruia se difuzează postul de radio KISS FM. În prezent, suntem recepţionaţi în reţeaua urbană RCS&RDS din județul Maramureș, atât analogic, cât și digital și în rețeaua AKTA în județele Maramureș și Satu Mare.
• În fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 18.30, 21.00 și 23.30 difuzăm Știrile TL+ Maramureș. Jurnalul conţine ştiri de ultimă oră şi de interes general, informaţii din sport, prognoza meteo şi alte ştiri speciale.
• Avem un număr mare de emisiuni şi producţii proprii, transmise în direct: informative, sociale, economice, cultural­ educative, politice şi documentare ceea ce garantează calitatea şi credibilitatea programelor noastre.
• Grila este completată cu emisiuni specializate, dedicate unui anumit public ţintă: emisiuni pentru tineret, emisiuni de IT, emisiuni politic-administrative, emisiuni care prezintă locuri şi oameni din judeţ, informaţii din domeniul medical și sportiv, emisiuni religioase, despre legislație și mediul de afaceri.
• În fiecare dimineaţă, de luni până vineri, de la ora 7:00 la 9:00, TL+ Maramures difuzează un atractiv program matinal , care cuprinde cele mai importante reluări din seara zilei anterioare.
• De asemenea, programul include şi anunţuri şi informaţii utile pentru locuitorii judeţului Maramureș, care sunt publicate pe paginile Videotext și sunt actualizate zilnic.
• Suplimentar, TL+ Maramureş difuzează filme documentare, reportaje în colaborare cu alte studiouri de televiziune sau alţi producători din ţară.
• Prin varietatea de programe, TL+ Maramureș doreşte să ofere informaţii corecte, echidistante şi complete despre evenimentele de orice natură din judeţul Maramureș.
Televiziunea TL+ Maramureş este vocea comunităţii şi a cetăţenilor săi. Pentru că informaţia obiectivă ne face mai puternici şi mai responsabili.
• De 22 de ani suntem o prezenţă activă şi constantă în comunitate. Ştiri şi informaţii, dezbateri, reportaje, opinie şi atitudine la singura televiziziune care îşi continuă parcursul civic.
• TL + Maramureş este televiziunea obiectivă a comunităţii.

Televiziunea TL+ este televiziunea Dumneavoastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.