Gabriel Zetea: ” PSD va urmări ca toate măsurile economice menționate să corespundă integral stării de urgență”

Gabriel Zetea: ” PSD va urmări ca toate măsurile economice menționate să corespundă integral stării de urgență”

 

Liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest a declarat că a luat act de anunțul Președintelui României privind emiterea decretului privind instituirea stării de urgență la nivel național, dar PSD este un partid responsabil, fapt demonstrat și la învestirea de urgență a unui guvern cu puteri depline, punându-se astfel capăt crizei politice provocate de PNL.

”Constatăm că Președintele a apreciat un număr de măsuri economice și sociale propuse de PSD și le-a preluat. În condițiile în care PNL a luat deja măsura liberalizării prețurilor la gaze și electricitate, ceea ce ar fi condus la explozia facturilor la utilități începând cu 1 iulie, plafonarea prețului la utilități propusă de PSD este mai mult decât necesară, în condițiile actuale. Totuși, nu este corect ca această plafonare să fie făcută la nivelul prețului mediu din ultimele trei luni. Prețurile la utilități trebuie lăsate să scadă și mai mult decât media ultimelor trei luni, dacă prețurile petrol, gaze și energie coboară pe piețele externe, așa cum de altfel se și întâmplă deja. În ceea ce privește măsurile preconizate pentru sistemul sanitar, atragem atenția că este nevoie de criterii clare pentru angajare, Guvernul nu poate lua pur și simplu oameni de pe stradă și să-i angajeze”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD al Regiunii de Nord-Vest.

Potrivit liderului social-democrat, PSD va urmări ca toate măsurile economice menționate să corespundă integral stării de urgență și să fie adoptate de Guvernul Orban dar, mai ales, să fie puse în practică. ”Cerem ca măsurile de sprijin pentru firme să fie făcute transparent și nu pe criterii clientelare, iar achizițiile directe să fie publicate pe site-ul Ministerului de Finanțe, atât lista firmelor, cât și contractele pentru achizițiile directe. PSD va fi foarte atent ca restrângerile de drepturi fundamentale prevăzute în decretul prezidențial să nu depășească limitele date de situația actuală în care ne aflăm. Accesul oamenilor la informații reale și corecte nu este negociabil pentru PSD.  Procedural, Parlamentul va respecta Constituția în ceea ce privește aprobarea decretului de instituirea stării de urgență”, a precizat vicepreședintele PSD al Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea.

 

 Biroul de presă al PSD Maramureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.