Gabriel Zetea: ”Comuna Săcălășeni este campioană în atragerea de fonduri europene și guvernamentale”

 Recent, la Săcălășeni au fost semnate două noi contracte pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a doua, contracte finanțate de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE). O sumă de aproximativ 3 milioane de lei vine la Săcălășeni, aceste finanțări fiind doar o continuare a altor proiecte care au fost realizate de administrația locală pe PNDL1, prin proiecte depuse la Compania Națională de Investiții (CNI) sau prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Emilian Pop, primarul comunei Săcălășeni este un om gospodar, iar activitatea susținută pe care o depune la cârma administrației locale dă roade. La ședința de Consiliu Local în care au fost semnate cele două contracte finanțate pe PNDL2 a participat și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare și modernizare în vederea creșterii eficienței energetice a imobilului Dispensar Uman  Săcălășeni” s-a alocat o finanțare de 1,4 milioane de lei, în timp ce 1,5 milioane de lei s-au acordat pentru obiectivul de investiții ”drum sătesc”.

Primarul comunei Săcălășeni, Emilian Pop a precizat faptul că, pentru administrația locală, anul 2017 a fost unul cu realizări importante care s-au concretizat în finalizarea achiziției pentru Centrul de bătrâni, dar și încheierea modernizării drumurilor pe Măsura 3.2.2, un contract cu o valoare de peste 3 milioane de euro. ”Avem la finanțare, la Compania Națională de Investiții (CNI), un cămin cultural cu o valoare de 1 milon de euro, am finalizat școala din Săcălășeni pe un proiect depus pe PNDL1, iar acum urmează școlile din satele Coruia și Culcea, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 2,4 milioane de lei. Odată realizate toate aceste lucrări, vom amenaja spații de joacă pentru copii la fiecare dintre cele trei școli, proiect care a fost depus pe GAL, pe finanțare europeană și a fost deja aprobat”, a declarat primarul din Săcălășeni, Emilian Pop.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că, în urma vizitei făcute în Săcălășeni, a observat o colaborare foarte bună între executivul Primăriei și Consiliul Local. ”Mulțumesc primarului Emilian Pop pentru invitație, mă bucur de fiecare dată când pot să stau de vorbă cu consilierii locali, să iau pulsul problemelor fiecărei comunități locale la firul ierbii, în cadrul ședințelor de Consiliu Local, unde reprezentanții comunitătii aduc în atenția executivului primăriilor, problemele pe care cu adevărat le întâmpină cetățenii. Am văzut o colaborare foarte bună, un exemplu despre cum trebuie să funcționeze administrația locală la nivel de legătură între executivul primăriei și consilierii locali, îi felicit pentru problemele pe care le gestionează și pentru încurajarea investițiilor locale, prin concesionarea diferitelor parcele de teren pentru a dezvolta afaceri.

În același timp și infrastructura trebuie dezvoltată, iar comuna Săcălășeni a reușit, de fiecare dată, să fie una dintre campioanele atragerii de fonduri atât europene, cât și guvernamentale pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere. S-au semnat în Săcălășeni două contracte, unul pentru modernizarea drumurilor de interes local în cadrul comunității și unul extrem de important, pentru modernizarea dispensarului din localitate.

Le-am spus de fiecare dată și consilierilor locali că mă bucur enorm când văd astfel de finanțări, educația și sănătatea trebuie să reprezinte priorități pentru orice administrație publică locală care își dorește un viitor mai bun pentru cetățeni. Îi felicit încă o dată pentru seriozitatea de care dau dovadă atât consilierii locali, cât mai ales primarul comunei Săcălășeni, Emilian Pop, și îi asigur de întreg sprijinul Consiliului Județean Maramureș pentru proiectele viitoare”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.