Drusal Baia Mare a finalizat platforma provizorie de gunoi. O investiție de 500.000 euro

Duminică, 16 iulie, este ultima zi în care se pot depune deșeuri menajere în depozitele neconforme din România, conform Ordonanței de Guvern nr. 349 din 2017.
În condițiile în care proiectul privind Sistemul de Management Integrat al Deseurilor din Maramures nu este inca operabil, situația va da peste cap în cea mai mare parte serviciul de depozitare a deșeurilor menajere. In Maramures trebuie inchise doua depozite de deseuri neconforme, primul la Satu Nou de Jos – Baia Mare si cel de-al doilea la Teplita – Sighetu Marmatiei. Societatea de salubrizare Drusal SA Baia Mare a realizat o investitie pe o suprafata de 1 hectar, care sa permita continuarea fara intrerupere a serviciului de salubrizare, investitie care va putea fi data in folosinta.

Astfel platforma temporara de depozitare va asigura continuitatea neintrerupta a serviciului de salubrizare in zona. Investitia a fost facuta in exclusivitate prin finantare proprie de catre societatea de salubrizare, folosindu-se numai contractori si materiale acreditate in acest sens, iar valoarea acesteia se ridica la aproximativ 500.000 de euro.
Platforma are capacitate care sa poata deservi pentru o perioada pana la 3 ani, adica pentru perioada maxima admisa de legislatia de mediu, preluarea deseurilor menajere generate in zona de sud est a judetului Maramures. Problema nu este rezolvata insa in Maramuresul istoric, unde operatorul de salubrizare de acolo nu a reusit sa amenajeze o groapa de gunoi temporara, astfel ca de luni deseurile cel mai probabil vor fi transportate la Oradea, cu posibilitatea preluarii acestora doar pana in luna septembrie dar cu taxe foarte mari. In cursul zilei de luni, 17 iulie, autoritatile judetului Maramures se vor aseza din nou la masa discutiilor pentru a vedea cum rezolva si aceasta problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.