DEPUTAT CĂLIN BOTA: PNL SUSȚINE UN MEDIU DE AFACERI PRIETENOS ȘI PREDICTIBIL PENTRU ANTREPRENORI

Premierul liberal Nicolae Ciucă a blocat propunerea PSD care prevedea că pragul de încadrare a IMM-urilor la plata impozitului pe venit de 1% scade de la 1 milion de euro la 500.000 de euro, începând cu 1 ianuarie 2022.

În opinia parlamentarului liberal de Maramureș, Călin Bota, antreprenorii români au nevoie de un mediu predictibil și prietenos pentru a-și dezvolta și consolida afacerile, lucru subliniat și de premierul Ciucă, cel care a anunțat că guvernul nu va vota un asemenea proiect. “Dacă proiectul inițiat de ministrul de finanțe ar fi trecut, firmele cu cifra de afaceri peste 500.000 euro ar fi plătit din 2022 impozit de 16% pe profit în loc de 1% pe cifra de afaceri.

Nota de fundamentare a ordonanței de urgență invoca, în mod arbitrar și ușor abuziv, prevederile Planului Național de Reziliență și Redresare (PNRR). Numai că în PNRR măsura are ca țintă de timp primul trimestru din anul 2023 și prevede scăderea graduală a pragului, fără să impună o anumită limită.

Pentru a avea o economie performantă avem nevoie de măsuri predictibile, care să încurajeze investițiile și să ajute mediul de afaceri să se dezvolte.” a declarat Călin Bota.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.