CONCURS DE DANS SPORTIV ÎN BAIA MARE

Baia Mare va găzdui un Concurs Național de dans sportiv în acest sfârșit de săptămână, în cadrul unui eveniment de amploare cu activități desfășurate în perioada 5-6 mai, sub cupola Baia Mare Dance Festival.

Evenimentul este dedicat tuturor celor ce îndrăgesc și practică atât dansul sportiv cât și dansul de tip social ca modalitate de petrecere a timpului liber și este organizat de școlile de dans Prodance 2000 Baia Mare și Spria Top Dance Baia Sprie.

Programul evenimentelor din cadrul Baia Mare Dance Festival:

Sâmbătă, 5 mai 2018

9.00 – 15.00: Seminar de pregătire în dansurile latino pentru perechile de performanță, cu triplii campioni mondiali Paul Moldovan și Cristina Tătar și antrenorul lor – Marton Somodi (Dance Art Târgu Mureș)
16.00 – 18.00: Concurs de verificare – Cupa Prodance JUNIOR – pentru perechile de copii începători care nu au mai dansat în concursuri oficiale
18.30 – 20.10: Workshop Bachata Sensual cu Cristian și Renata Jurcuț (Feeling Dance Oradea)
20.30: Petrecere

Duminică, 6 mai

9.30 – 20.00: Concurs Național de dans sportiv ”Cupa Baia Mare Dance Festival”, ediția I
15.00: Show-uri de dans:
Paul Moldovan și Cristina Tătar (show de dansuri latino)
Bogdan Suciu și Carina Breban de la Prodance 2000 (show de dansuri standard)
grupele de copii începători cu vârste între 4-6 ani și 7-11 ani de la Prodance 2000 (moment coregrafic de grup)

Evenimentele se vor desfășura în locația special amenajată la Sala de Sport a Centrului Universitar Nord Baia Mare (Str. Victor Babeș, nr. 62A).

În cadrul Concursului Național ”Cupa Baia Mare Dance Festival” sunt așteptați să participe peste 200 de perechi de sportivi de performanță, 28 de oficiali din toată țara și peste 1000 de spectatori.

La ora 15.00 va începe ceremonia oficială de deschidere a evenimentului, care va cuprinde mult așteptatele show-uri de dans susținute de Paul Moldovan și Cristina Tătar (triplii campioni mondiali și de 15 ori campioni naționali ai României), Bogdan Suciu și Carina Breban și grupele de copii începători de la Prodance 2000 Baia Mare.

Paul Moldovan și Cristina Tătar sunt primii campioni mondiali la dans sportiv pe care i-a avut România, primul titlu fiind obținut în 2012, la tineret, în China, iar următoarele două au fost cucerite la categoria Sub 21 de ani în 2013 și 2014, ambele în Spania. Ei au peste 60 de clasări pe podium (locurile 1,2,3) la competițiile internaționale sub egida WDSF (Federația Mondială de Dans Sportiv), iar în acest moment sunt pe locul 14 la nivel mondial la categoria Adulți Latino, după numărul de puncte în clasamentul mondial WDSF. Anul acesta au obținut cel de-al 15 titlu de campioni la Campionatul Național de dans sportiv al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.