COMUNICAT SC VITAL – Acțiunea de curățare și spălare a sistemului de canalizare continuă

Echipele de lucrători din cadrul secţiei canal ai societăţii VITAL S.A. continua acțiunea de curăţare şi verificare a sistemului de canalizare, denumit “ Program anual de revizii tehnice, reparații curente și spălări de rețele de canalizare aferente municipiului Baia Mare și pe zonele limitrofe 2017”. Astfe că, în săptămâna 20 – 24 noiembrie echipele societății noastre verifică şi, unde este necesar, intervin în curăţarea şi spălarea sistemului de canalizare pe anumite străzi din cartierele băimărene: Depozitelor, Orașul Vechi, Progresului, Republicii, Săsar, Valea Roșie și Vasile Alecsandri. În majoritatea cazurilor, curățarea se efectuează manual, în timp ce spălarea se realizează cu autospeciala din dotarea societații VITAL.

La nivelul sistemului de canalizare, în special pe colectoarele principale, echipele de intervenţie au descoperit, aruncate, cantități mari de gunoi menajer, produse de igienă intimă, îmbracăminte, materiale reziduale de tip pet-uri, plastic sau materiale de construcții care colmatează canalizarea, afectează buna funcționare a pompaelor atât din stațiile de pompare cât și din stațiile de epurare. Însă, cel mai mare duşman al canalizării sunt materialele textile, șervețelele umede şi produsele de igienă intimă. Fibrele lor fine se agaţă de neregularităţile pereţilor interiori ai conductelor, facilitând depunerile.

Blocarea scurgerii apei uzate duce la înfundarea reţelelor interioare şi are drept consecinţă refularea apei uzate şi inundarea imobilelor, cu pagube care sunt suportate de regulă atât de către cei care au provocat incidentul cât şi de către colocatari. Pentru deşeurile textile, menajere, materiale reziduale de tip pet-uri, plastic sau materiale de construcții trebuie folosite containerele pentru salubritate şi nu sistemul de canalizare!

Toate acestea împiedică scurgerea apelor şi, implicit, sunt responsabile de nefuncţionarea sistemelor la capacitate maximă. În aceste condiţii, zonele unde cetăţenii au transformat sistemul de canalizare într-o groapă de gunoi riscă să fie inundate chiar şi la cea mai mică aversă de ploaie.

În această perioadă, echipele de intervenţie ale S.C. VITAL S.A. vor face tot ce este necesar pentru rezolvarea acestor situaţii, în special acolo unde au fost descoperite blocaje la nivelul sistemelor.
Străzile din cartierele menționate mai sus se pot vizualiza pe site-ul nostru la rubrica ACȚIUNI ÎN DESFĂȘURARE .

În cazul blocării rețelei publice de canalizare anunțați societatea VITAL, apelând numerele de telefon de la dispeceratul central: 0262/215 150*1*2; 0262 212550; 0362 401 052, 3; 0372 752 660 serviciu disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. Indiferent de condițiile meteo, angajați S.C. VITAL S.A. vor răspunde sesizărilor dumneavoastră și vor intervenii cu promptiudine acolo unde este nevoie.

 

Relatii Publice
SC VITAL SA BAIA MARE
Adresa: Strada Gheorghe Șincai nr. 21
Email: relatii.publice@vitalmm.ro
Tel: 0262 215150 int 177
www.vitalmm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.