COMUNICAT DE PRESĂ USR – Strângere de semnături pentru modificarea Constituției

Uniunea Salvați România inițiază strângerea de semnături pentru o inițiativă cetățenească ce transpune în Constituție cea mai importantă solicitare a românilor care au protestat anul acesta în stradă: fără penali în funcții publice.

“Considerăm că se impune introducerea acestei interdicții în Constituție în contextul asaltului asupra Justiției pe care coaliția PSD-ALDE l-a început imediat după preluarea puterii cu OUG 13 și care a culminat după 9 luni cu proiectul de modificare a legilor justiției ce subminează independența magistraților și anulează reformele pe care România le-a făcut în ultimii ani în acest domeniu”, a declarat Dan Ivan, președintele USR Maramureș.

“Zeci de țări din Europa au astfel de interdicții în legislație pentru a limita corupția în instituțiile de stat, iar unele, printre care și Estonia, Danemarca, Polonia sau Luxemburg au acest principiu în Constituție. Acest lucru trebuie să se intâmple si în România. O asemenea prevedere constituțională ar îngrădi accesul fostului primar al Băii Mari – Cristian Anghel, și potențial și a actualului primar Cătălin Cherecheș în cazul unei condamnări în procesul în care este judecat, la a reveni în fruntea comunității în poziția din care s-au săvârșit faptele penale. Ne așteptăm ca într-un interval de 30-45 de zile să declanșăm campania de strângere de semnături în stradă, la sediile organizațiilor civice partenere și la filiale USR din țară”, a mai spus Dan Ivan.

USR s-a opus cu toată forța și a organizat primul protest din Parlamentul României împotriva OUG 13, dar sutele de mii de oameni din stradă sunt cei care au reușit cu adevărat să blocheze această tentativă a coaliției PSD-ALDE de salvare a corupților. De aceea, USR face din nou apel la români să semneze această inițiativă pentru a reuși împreună să oprim asaltul asupra Justiției. Sperăm că majoritatea PSD-ALDE nu își va permite să blocheze în Parlament o inițiativă cetățenească semnată de peste 500.000 de oameni, așa cum a făcut-o până în prezent cu toate proiectele inițiate de opoziție pentru a curăța politica românească.

 

Filiala USR Maramureș

Sediu: str. Piața Libertății nr. 15, Telefon: 0745.398.368

E-mail: baia.mare@usr.ro

Website: http://maramures.usr.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.