COMUNICAT DE PRESĂ – USR semnalează liderilor de la Bruxelles asaltul coaliției PSD-ALDE asupra independenței justiției

Deputații USR au mers miercuri în biroul lui Liviu Dragnea pentru a protesta față de comunicatul pe care liderul PSD l-a dat în fals, în mod abuziv și fraudulos, fără a respecta regulamentele Parlamentului. În biroul lui Liviu Dragnea a fost și deputatul USR de Maramureș, Vlad Duruș. “Prin acea declarație, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au comis un abuz de putere prin însușirea frauduloasă de către președinții Camerei Deputaților și Senatului a unei competențe exclusive a Parlamentului României, reunit în ședința comună a camerelor reunite” a declarat deputatul USR. “Studiem, împreună cu ceilalți colegi juriști, posibilitatea depunerii unei plângeri împotriva celor doi”, a mai spus Vlad Duruș.

De asemenea, Uniunea Salvați România a trimis o scrisoare către liderii instituțiilor europene și grupurilor politice de la Bruxelles pentru a atrage atenția cu privire la asaltul coaliției PSD-ALDE asupra independenței sistemului de justiție din România. USR îndeamnă liderii de la Bruxelles să utilizeze toate mijloacele legitime pentru a descuraja coaliția de guvernământ PSD – ALDE să producă o contra-reformă în sistemul de justiție din România.

Uniunea Salvați România arată că actuala coaliție de guvernare PSD – ALDE insistă să adopte modificările la legile justiției, în ciuda celor două avize negative consecutive emise de Consiliul Superior al Magistraturii, a opoziției celor 4000 de magistrați care au semnat un memorandum, dar și a protestelor publice masive.

Scrisoarea a fost trimisă către: Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Manfred Weber, preşedintele grupului Partidului Popular European, Gianni Pittella, preşedintele grupului Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, președintele grupului ALDE din Parlamentul European.

Scrisoarea integrala poate fi citita pe site-ul www.usr.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.