COMUNICAT DE PRESĂ USR MARAMUREȘ – Coaliția PSD-ALDE își dorește cu orice preț să dețină monopolul absolut în justiție!

Uniunea Salvați România atrage atenția asupra faptului că proiectul de modificare a legilor justiției va intra, datorită PSD-ALDE, în procedură de urgență, ceea ce înseamnă că parlamentarii vor avea doar o săptămână la dispoziție pentru a le studia, termenul pentru avize și amendamente fiind 09.11.2017.

”Înalta Curte de Justiție și Casație, Ministerul Public și Consiliul Superior al Magistraturii au respins deja proiectul, pe motiv că afectează grav independența justiției, iar în urmă cu nu mult timp, peste 4000 de magistrați s-au poziționat împotriva modificărilor produse de Ministrul Justiției, Tudorel Toader.”, amintește deputatul USR de Maramureș, Vlad Duruș.

Uniunea Salvați România a solicitat ca legile justiției să NU intre în procedură de urgență, ci să fie supuse unei ample dezbateri publice, la care să participe toți actorii din domeniu pentru a perfecționa legislația, nu pentru a o slăbi.

În plus, în comisia juridică din Senat, proiectul PNL-USR care propunea ca persoanele condamnate definitiv să nu aibă dreptul de a candida pentru funcția de președinte al țării a primit raport negativ, rezultatul votului fiind 4 pentru și 7 împotrivă.

Tot în comisia juridică, dar la Camera Deputaților, inițiativa USR care prevedea ca judecătorii constituționali să nu poată fi numiți în cazul în care aceștia au fost membri de partid în ultimii 9 ani și că orice opinie separată a unui judecător constituțional să fie publicată în Monitorul Oficial a primit, de asemenea, raport de respingere.

”Bine că a trecut de comisia juridică din Senat proiectul care stabilește faptul că judecătorii CCR nu vor putea fi reținuți sau arestați decât cu acordul lor.”, mai precizează deputatul.

Biroul de presă al USR Maramureș