COMUNICAT DE PRESĂ – USR MARAMUREȘ

Vacă ai? Vinde-o!

Câți criminali vânzatori de organe sunt in țara asta, cu halat și profesie de medic?

Colegul nostru, deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a devoalat ceea ce multă lume știa, că sistemul medical este căpușat de oameni care s-au îmbogățit peste măsura prin condiționarea actului medical de favoruri, bani sau privilegii. Timp de 14 ani a facut reclamații și sesizări împotriva medicului Mihai Lucan, șeful Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Deputatul USR a lucrat în trecut în cadrul institutului, unde a constatat că transplanturile de rinichi se făceau după o listă de priorități stabilită de Lucan și nu după nevoile reale ale pacienților. Li se spunea că nu pot fi tratați la institutul de stat, din diferite motive, însă se pot trata la clinica privată a lui Lucan, LUKMED, contra cost. Banii sunt, în acest caz, o problemă secundară, mai grav fiind faptul că pacienții erau tratați inuman și erau selectați în functie de sumele de bani pe care i le puteau oferi medicului.

În anul 2016, Ministrul Sanatatii din Guvernul Ciolos, Vlad Voiculescu, a trimis corpul de control la institutul de la Cluj, iar concluziile rapoartelor au confirmat declarațiile deputatului USR. Listele pentru transplant erau întocmite preferențial, iar medicii erau amenințați de Lucan, care își crease o rețea de protecție în structurile statului. De altfel, chiar membrii corpului de control au fost injurati și amenințați de către Lucan. Ulterior, dupa venirea PSD-ALDE la putere, seful corpului de control al Ministrului sanatatii a fost schimbat. Ne putem imagina de ce.

După toate sesizările, procurorii DIICOT au început urmărirea penală pentru mai multe infracțiuni comise de Mihai Lucan, care a dezvoltat o întreagă rețea de infracționalitate în sistemul medical. Lupta deputatului USR Emanuel Ungureanu este abia la început și este aproape o luptă izolată, într-un sistem putred, însa ea trebuie susținută pentru că altfel nu vom ajunge să avem un sistem de sănătate corect și eficient, orientat înspre nevoile pacientului, așa cum este normal.

 

Conducerea Filialei USR Baia Mare,

5 ianuarie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.