Comunicat de presă – Starea de urgență, o măsură absolut necesară pentru combaterea epidemiei de coronavirus

România intră de astăzi în stare de urgență, măsurile ce vor fi luate urmând să fie dedicate exclusiv combaterii epidemiei. Perioada stării de urgenţă va fi de 30 de zile, iar posibilitatea prelungirii depinde de evoluţia epidemiei de coronavirus.

”Această stare de urgență va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei. În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulți bani domeniului sănătății, mai mulți bani pentru medicamente, mai mulți bani pentru aparatura medicală absolut necesară. În același fel, această situație va permite să se realizeze achiziții într-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, punând astfel la dispoziția Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus.”, a explicat situația președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a precizat că odată cu declararea stării de urgență este posibilă plafonarea prețurilor la unele medicamente, măști, mănuși sau dezinfectanți precum și posibilitatea unor restricții care în momentul de față nu ar fi prevăzute.

„Nu există riscul de a fi folosită situația de urgență pentru a limita drepturi fundamentale, vom fi extrem de precauți în limitarea lor.”, a subliniat el.

Odată cu declararea stării de urgență școlile vor rămâne închise și în această perioadă.Astfel, până după Paște școlile sunt închise.

,,E important să respectăm cu strictețe toate măsurile anunțate de autorități pentru că acestea vizează exclusiv combaterea epidemiei de coronavirus. Nu trebuie luate în serios fake news-urile sau exagerările care sunt lansate zilele acestea în spațiul public cu scopul de a induce teamă și panică în rândul cetățenilor. Declararea stării de urgență ne va ajuta să punem în aplicare mai repede măsuri importante pentru a combate această epidemie. Să fim responsabili, să ne informăm doar din surse oficiale  și vom reuși să depășim această criză care afectează deja extrem de grav întreaga Europă.”, a declarat Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș și secretar de stat în Cancelaria Prim-Ministrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.