Comunicat de presă PSD – Reîntemeierea politică, economică și socială a României

Partea a II-a: Situația geopolitică alarmantă Viitorul Uniunii Europene între… Uniune și Separare.

După salvarea pacientului din inconștiența în care se afla după ce a fost aproape înecat în apele străinătății și după ce a fost readus la viață și stabilizat, acesta trebuie reintegrat în viața de zi cu zi. Pentru aceasta are nevoie de un plan. România are nevoie de o viziune, de un plan la care să se raporteze, de un loc și rol potrivit pentru vocația noastră cultural-civilizațională, pentru locul nostru aici și acum, în lume.

Mai ales, că situația geopolitică o ia…razna. Înainte de a descrie rolul, trebuie să vedem locul… Nu este nici un secret faptul că Uniunea Europeană se zbate între viață și moarte. Marea Britanie va ieși la un moment dat, Italia și-a anunțat deja politica individualizată, Franța se agață de Germania, pentru că paște falimentul, întreg sudul are probleme financiare uriașe, cu datorii publice între 90 și 130%(Spania, Franța, Portugalia și Italia), nu mai spunem de Grecia (178,6% din PIB), statele din centrul și est se luptă să se apere de Occident, să-și găsească propriul drum și să își salveze identitatea și ceva din suveranitate, Federația Rusă amenință din nou stabilitatea estului iar imigrația pune presiune pe identitate și echilibru demografic. Europa cu mai multe viteze, rodul unor politici discriminatorii, a dus la o separare care aproape că nu mai poate fi reconciliată.

A fost o capcană economică întinsă Centrului și Estului. Nu a crezut oricum nimeni. Mai mult, Statele Unite ale Americii își poarta războaiele politice și în interior, așteptându-și partenerii să reacționeze la mutările sale pe tabla geopolitică, în condițiile în care pare să bată în defensivă și să se reorienteze către preocupări domestice.

Multiculturalismul a fost declarat mort atât de britanici, germani cât și de francezi iar societăților lor se islamizează cu o viteze înspăimântătoare. Mai mult, toate agențiile și analiștii au scos în evidența încetinirea economiei globale și se așteaptă a viitorul tsunami economic. În această lume nesigură, în care unii încearcă să lege convalescentul de o căruță moartă, sau al cărui motor este departe, statele cu oameni politici serioși se gândesc la soluții viabile și sustenabile.

Trebuie să fii inconștient să nu vezi că afară e furtună și să nu te pregătești în interiorul casei de ceea ce poate fi mai rău. Guvernul PSD-ALDE este singurul care se preocupă de furtunile politico-economice care vor veni.

Planul: Ro-Modelul actual și viitor, locul și rolul în Europa și în lume

Dacă modelul globalist este aruncat la coș de cei puternici, națiunile slabe care se leagă de ele, se sinucid geopolitic.

POLITIC: PSD a ales să se întoarcă viitorul politic al țării înspre națiune și rațiune, în ceasul al 12-lea. PSD-ALDE au dovedit că sunt singurele forțe politice responsabile care încearcă să revină la modelul standard și garantat de succes: NAȚIUNE, CREDINȚĂ, FAMILIE.

ECONOMIC: PSD încearcă să o conecteze și alte zone economice cu un potențial uriaș și cu care a avut relații economice odinioară: China și statele arabe au stabilizat bugetele și cheltuielile, încearcă să creeze politici protecționiste și naționaliste pentru a putea avea încă un viitor. A repornit motoarele antreprenoriale ale românilor.

SOCIAL: PSD a readus echilibrul sociale între categorii socio-profesionale, între pensionari și salariați și a creat punți de legătură, financiare, instituționale cu românii alungați din țară. A repornit mobilitatea socială.

Cultural: ne regăsim identitatea aflată sub atac de trei decenii, o consolidăm și vom dăinui…

Biroul de presă al PSD Maramureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.