COMUNICAT DE PRESĂ – Prezentare PRO ALĂPTARE la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare

În contextul celebrării săptămânii mondiale a alăptării, Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a demarat o acțiune care vizează încurajarea proaspetelor mămici să își hrănească bebelușul la sân.

Prima sesiune de prezentări s-a desfășurat marți, 6 august 2019, pe secția de Neonatologie a spitalului. Cadrele medicale le-au explicat participantelor care sunt beneficiile alăptării, atât pentru copil, mamă, cât și pentru societate.

Participantele consideră oportune sfaturile specialiștilor pe această temă. „Astfel de acțiuni sunt utile, unele mămici nu contientizează cât de importantă este alăptarea. La primul copil nu aveam suficiente informații și am reușit să îl alăptez doar 6 săptămâni, dar acum voi alăpta 2 ani, poate chiar mai mult”, a explicat una dintre mămici.

Directorul medical interimar al spitalului, dr. Margareta Pîrvănoiu, medic primar pediatrie și neonatologie, precizează că acest gen de întruniri vor avea loc cu regularitate. „Sesiunile de consiliere în alăptare se vor derula, la nivelul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, în fiecare zi de marți și vineri, pentru a veni în sprijinul proaspetele mămici, internate în cadrul unității noastre. Menționăm, de asemenea, că pacientele internate, care se confruntă cu diverse probleme privind alăptarea, se pot adresa cadrelor medicale, în orice moment, nu doar în cele două zile destinate cursului. În ceea ce privește alimentarea copilului cu lapte praf, de către personalul nostru, accentuăm faptul că se va realiza doar după obținerea acordului scris al mamei, exceptând situația în care starea de sănătate a acesteia nu permite acest lucru și nu există altă alternativă de alimentare a copilului”, a subliniat dr. Margareta Pîrvănoiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.