Comunicat de presă – Mesajul președintelui PNL Maramureș, Ionel Bogdan

Solicitarea președintelui Klaus Iohannis, în care cere guvernului să vină cu o inițiativă legislativă prin care să corecteze legile justiției conform recomandărilor GRECO și voinței cetățenilor exprimate la referendum, este perfect justificată de votul românilor și de obligația noastră de a respecta regulile democrației europene.

Guvernul Dăncilă nu se mai poate preface la nesfârșit că dorește să respecte regulile statului de drept, dar nu face nimic în această direcție. Nici partenerii europeni și nici românii nu mai pot fi păcăliți de exercițiile de imagine ale guvernului.

Dacă vrea să respecte independența justiției și regulile statului de drept, guvernul are acum ocazia să demonstreze acest lucru și să elaboreze un proiect de lege prin care să pună justiția în acord cu rapoartele MCV, cu recomandările Comisiei de la Veneția și ale GRECO. În lipsa unor acțiuni concrete, PSD rămâne ancorat în aceeași politică dictată de interesele unor grupuri de a slăbi justiția și de a submina independența ei.

Ionel Bogdan
Președinte PNL Maramureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.