Comunicat de presă: Liviu Marian Pop (PSD): ”CSM, garantul independenţei Justiţiei, sancţionează demersul politicianist al preşedintelui Iohannis”

CSM desființează încercarea de manipulare politicianistă, derulată la Cotroceni, la întâlnirea dintre președintele Iohannis, instituțiile din Justiție și diverse organizații profesionale ale magistraților.

Iohannis a încălcat principiul separaţiei puterilor în stat şi a încercatsă manipuleze opinia publică în favoarea intereselor politice personale, arată senatorul PSD Maramureș, Liviu Marian Pop.

”Președintele CSM, Lia Savonea i-a reproșat lui Iohannis că mascarada de la Cotroceni a demonstrat lipsă de respect pentru principiul separației puterilor în stat și al cooperării loiale, lipsă de respect față de instituțiile din Justiție și lipsă de responsabilitate.Iohannis este acuzat că a subminat autoritatea și rolul constituțional al Consiliului Superior al Magistraturii, organism ce reprezintă cadrul legitim de dezbatere a problemelor și nevoilor justiției de către reprezentanții magistraților, aşezând instituţia la aceeaşi masă cu asociațiile profesionale ale magistraților şi cu magistraţi prezenţi acolo în nume personal.

În acest context este evident că Iohannis a încercat să folosească întâlnirea de la Cotroceni în scop politic, asociind imaginea justiției cu activitatea politică şi utilizând nevoile justiției în scop electoral”, susține senatorul social-democrat de Maramureș, Liviu Marian Pop.

„Dezbaterea propusă pentru această întâlnire NU rezolvă problemele justiţiei care sunt complexe, recurente și constante în timp, iar cadrul în care întâlnirea a avut loc nu era cel menit să realizeze acest deziderat, ci dimpotrivă, față de momentul ales, respectiv în campanie electorală, există riscul ca justiția să fie folosită în scop politic”, a subliniat preşedintele CSM.

”Concluzia este aceea că Iohannis folosește tema justiției când și cum are chef, strict în interes electoral-personal și nu este DELOC preocupat de independența ori buna ei funcționare, așa cum clamează public.

Cinic și ipocrit, premeditează și construiește pretexte pe care să le folosească în demersurile de subminare, inclusiv cu sprijin extern, a readucerii instituțiilor de forță în matca legii și a Constituției”, a concluzionat parlamentarul PSD de Maramureș.


Biroul de Presă al PSD Maramureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.