Comunicat de presă – Lansarea proiectului Centru de zi pentru copii și părinți

Lansarea proiectului Centru de zi pentru copii și părinți, la Desești

  • Vernisarea expoziției de pictură Artă și Solidaritate
  • Jocul Satului

Duminică, 19 august, de la orele 18, la Căminul cultural din Desești, are loc lansarea proiectului de infrastructură socială – Centru de zi pentru copii și părinți – Sfinții Brâncoveni, completată de vernisarea expoziției  de pictură Artă și Solidaritate și Jocul Satului. Pus sub semnul Sfinților Brâncoveni, proiectul este derulat de Parohia Ortodoxă Desești și finanțat de către PNDR, prin GAL Mara-Gutâi.

Centrul de zi pentru copii și părinți  își propune să  faciliteze accesul la servicii sociale, educative, consiliative și psiho-suportive,  pentru familiile cu mai mulți copii din comuna Desești și din restul teritoriului GAL Mara-Gutâi. Printre activitățile ce se propun, în sprijinul beneficiarilor Centrului de zi -Sf. Brâncoveni, vor fi cele de consiliere-psiho-socială, informare, supraveghere copii, educație în puericultură, reintegrare familială  în situații de abandon, educație extra-curiculară, socializare și reinserție socială, suport emoțional, formarea deprinderilor de viață independentă, dezvoltarea de abilități parentale, orientare școlară și profesională, mediere ocupațională, formare profesională, terapie prin artă, reînvățarea meșteșugurilor tradiționale.

Centrul Sfinții Brâncoveni se va adresa familiilor mono-parentale sau dezorganizate și cu venituri mici, familii în care părinții sunt șomeri, copiilor cu risc de abandon școlar și care provin din familii sărace, copii singuri acasă, cu unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate, persoane ce aparțin minorităților rrome.

Importanța acestui proiect este dată nu doar de accesul beneficiarilor acestuia la serviciile propuse, ci și de faptul că se deschide un drum nou pentru comunitatea din Desești, pentru implementarea de proiecte noi,  unele aflate deja în lucru, prin dobândirea eligibilității pentru PO CU, prin semnarea contractului de finanțare de infrastructură socială prin PNDR.

Taberele Internaționale de Artă și Solidaritate, ajunse la ediția a XIV-a, invită și ele la înfăptuirea binelui și frumosului, prin prezenţa unui număr impresionant de artişti din întreaga ţară, dar și din afara ei, veniți aici din dorința de a fi sprijin copiilor instituţionalizaţi şi celor din comunitate. Taberele anuale de altădată au fost transformate în ultimii doi ani în Școala de vară- Artă și Soldaritate Creștină, de activitățile căreia se bucură, prin sejururi gratuite de câte o săptămână, peste 200 de beneficiari: copii instituționalizați, copii din comunitate, artiști plastici.

Cei mai mari, „Coconii din Desești”, dar și „Feciorii și Fetele de pe Mara” continuă să spună lumii că sufletul locului e încă viu și datinile străbunilor n-au fost uitate și de aceea vă invită pe toți la Jocul Satului.

 

Pr. Ioan ARDELEAN

 

Sursa foto: graiul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.