Comunicat de presă – Guvernul PNL a deblocat marile proiecte de infrastructură

Guvernul PNL a luat primele măsuri pentru deblocarea marilor proiecte de infrastructură care au fost îngropate de guvernele PSD din cauza incompetenței și a nepăsării.

Autostrada Unirii Tg. Mureș – Tg. Neamț – Iași – Ungheni și Autostrada Ploiești – Brașov, esențiale pentru economia României, au fost abandonate de PSD la Comisia de Prognoză, unde nu exista niciun fel de expertiză pentru ele. Guvernul Orban a adoptat o Ordonanță de Urgență care elimină competențele Comisiei de Prognoză în coordonarea acestor proiecte și le transferă la ministerele de resort, care vor veni, în cel mai scurt timp, cu modul de finanțare și realizare a acestor proiecte. Pentru finanțare, Guvernul va negocia la nivel european pentru a realiza din fonduri europene nu doar Autostrada Unirii, ci și autostrada Sibiu – Pitești și centura Capitalei.

Tot la nivel de infrastructură, a fost deblocat și dat în circulație Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, de 21 de km, tronson pe care guvernarea PSD o transformase în prima autostradă-muzeu din Europa. Acum se poate circula de la Sibiu la Nădlac pe cei circa 330 kilometri de autostradă, cu excepția celor 13 kilometri pe care se vor construi ecoductele pentru mamifere și care se află în procedură la nivelul CNAIR.

De asemenea, Guvernul PNL a dat ordinul de începere a lucrărilor la tronsonul 2 al drumului expres Craiova-Pitești (40 de km, cu centuri ocolitoare la Slatina și Balș), drum pe care PSD a mimat inaugurarea lucrărilor, înainte de alegerile europarlamentare, dar care nu avea nici proiect tehnic și nici exproprierile făcute, fiind astfel doar o mare păcăleală electorală.

Pentru desfășurarea în bune condiții a Campionatului European de Fotbal, a fost emisă autorizația de construcție pentru reabilitarea clădirilor Aeroportului Internațional Băneasa și au fost recuperate întârzierile pentru realizarea Căii ferate București Nord – Aeroportul Otopeni.

În ceea ce privește spitalele regionale, imediat după preluarea guvernării de către PNL a fost semnat contractul de finanțare din fonduri europene a primului spital regional din România, la Iași. Este vorba de aproximativ 500 de milioane de euro, care înseamnă bani pentru toate cheltuielile aferente proiectării, construcției, dotării și operaționalizării Spitalului Regional de Urgență Iași.
De asemenea, se estimează că în februarie vor fi semnate și cele două contracte de finanțare pentru construirea Spitalelor Regionale de Urgență din Cluj și Craiova.

Președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, a subliniat că: ,,Așa cum ne-am asumat în fața românilor, deblocăm marile proiecte de infrastructură care sunt așteptate de prea mult timp de către cetățeni. PSD a mimat interesul pentru investiții și pentru nevoile cetățenilor, iar acum trebuie să luăm practic de la capăt toate aceste proiecte importante pentru cetățeni.
Asta este diferența principală dintre PSD și PNL; ei promit, noi facem. Ei vin cu minciuni, noi cu soluții reale pe care le implementăm. Românii au văzut deja că ne respectăm promisiunile asumate și că încetul cu încetul reparăm tot ce a stricat PSD în ultima vreme.”

Biroul de presă
PNL Maramureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.