COMUNICAT DE PRESĂ: Bursele elevilor, tăiate în mijlocul nopții!

Asociația Elevilor din Maramureș (AEM), Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI) și Asociația Elevilor din Timiș (AETm) consideră josnică tăierea burselor elevilor și solicită revocarea din funcție a lui Sorin Cîmpeanu!

Marți, 4 ianuarie a.c., a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul Ministerului Educației pentru aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor. La nivelul ordinului, criteriile de acordare a bursei de merit sunt modificate, media necesară pentru a beneficia de bursa de merit fiind 9.5, în loc de 8.5, cum era anterior. Astfel, este tăiat numărul beneficiarilor de burse de merit, fiind afectați sute de mii de elevi din țară.

Astfel, 730 000 de elevi din România rămân fără burse. Dacă ar fi să rostim numele fiecărui elev condamnat de către Ministrul Sorin Cîmpeanu, ne-ar lua peste 8 zile, iar asta citind un nume pe secundă, fără a lua vreo pauză. Probabil, în următorii 4 ani, 730 000 de tineri vor părăsi România, dezamăgiți de eșecurile sistemului.

Ordinul a fost publicat peste noapte, din pix,  fără a fi publicat vreun proiect pe site-ul Ministerului, fiind astfel încălcate în mod flagrant principiile transparenței decizionale prevăzute de Legea 52/2003. Astfel, Cîmpeanu dovedește că nu are respect nici față de elevi, nici față de legile țării.

Ne vom asigura că niciun elev nu va fi prejudiciat în urma unor ordine date peste noapte în mod ilegal!,,Încă o lovitură încasată de elevi  din partea Ministrului Educației, care s-a arătat indolent problemelor societății civile pe parcursul mandatului său, ignorându-ne atât nouă, cât și altor structuri, apelurile.

Această acțiune va fi totuși prielnică pentru primăriile care  oricum fușăreau subiectul <burse>, fără a le acorda corespunzător elevilor. Cum este posibil ca o decizie atât de importantă să fie luată din pix, în mijlocul nopții? Pare că suntem bătaia de joc a Ministerului. Așteptăm schimbări și ajutor din partea unor lideri care cunosc realitea din sistem doar din poze.” – Cristina Miculaiciuc, președinte AEM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.