COMUNICAT DE PRESĂ – Audiențe în stradă la Sighetu Marmației, cu deputatul USR de Maramureș, Vlad Duruș

Deputatul USR de Maramureș, Vlad Duruș, împreună cu mai mulți colegi din USR Maramureș, au fost prezenți sâmbătă, 18.11.2017, în Parcul Central din Sighetu Marmației, unde au organizat o primă sesiune de audiențe publice în stradă. Astfel, aceștia au discutat, între orele 10:00 și 14:00, cu zeci de persoane, despre problemele cu care se confruntă și despre s-ar putea rezolva acestea.

”Vă pot relata că unii ne așteptau deja în parcul central dinainte să ajungem noi și să montăm pavilionul. Reacțiile oamenilor, atunci când ne-au văzut acolo, au fost cât se poate de diverse, însă majoritatea au apreciat gestul nostru și ne-au încurajat să continuăm și pe viitor cu astfel de acțiuni. Așa vom și face!”, a declarat Vlad Duruș, deputat USR de Maramureș.

În urma întâlnirii cu cetățenii s-a ajuns la concluzia că sighetenii sunt adesea ignorați de către autorități și că există probleme grave care nu aduc cinste municipiului. O astfel de problemă, de o gravitate deosebită, o reprezintă groapa de gunoi de pe strada Tepliței din municipiu, groapă de gunoi care funcționează în mod ilegal și care este amplasată la 50 de metri de zona locuibilă.

“Infrastructura din Sighet lasă de dorit, străzile sunt cârpite și peticite, deloc la nivelul celui de-al doilea oraș din județ. Tot al treilea spațiu comercial este un magazin de haine import, un amanet sau o sală de jocuri de noroc, semne ale unui nivel de trai al cetățenilor foarte scăzut. Prețul apei a fost redundant în discuții, podul de peste Tisa asemenea. Avem multă treabă la Sighetu Marmației. Oamenii reclamă acapararea instituțiilor statului de către caracatița PSD controlată prin intermediul actualului primar și utilizarea resurselor în interes de grup”, a declarat Dan Ivan, președintele filialei USR Maramureș.

Vlad Duruș îi asigură pe sigheteni că discuțiile avute cu aceștia se vor concretiza în cel mai scurt timp în întrebări și interpelări, în sesizări și memorii, în cereri de informații și inițiative legislative. În plus, pentru păstrarea unei relații calde cu locuitorii din Sighetu Marmației și pentru eficientizareara combaterii problemelor acestora, Vlad Duruș ia în calcul deschiderea unui cabinet parlamentar în acest municipiu, precum și înființarea filialei locale USR Sighetu Marmației.

”Există, bineînțeles, multe probleme aici, în nordul Maramureșului. Nu neapărat doar în Sighet, ci în întreaga zonă ”de peste deal.” Oamenii aceștia au nevoie să fie ascultați și ajutați. Până să venim noi, din ce mi-au spus aceștia, nu i-a mai căutat nimeni, decât în timpul campaniei electorale. Avem mult de lucru aici.”, a conchis deputatul USR de Maramureș, Vlad Duruș.

 

Biroul de presă al USR Maramureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.