COMUNICAT CJ MARAMUREȘ – Fonduri pentru UAT-urile din repartizate din cota de 20%

Fonduri pentru UAT-urile din Maramureș repartizate din cota de 20%

Plenul Consiliului Județean Maramureș a votat pentru aprobarea repartizării sumelor din cota de 20% calculată din cotele și sumele defalcate din unele venituri ale statului pentru achitarea arieratelor în ordinea cronologică a vechimii acestora, pentru rambursarea ratelor la împrumuturile contractate în baza O.U.G. nr. 2/2015, O.U.G. nr. 46/2015 și O.U.G. nr 8/2016, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2017. Astfel, s-a aprobat repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a unor bani reprezentând sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Potrivit listei prezentate de consilierul județean Ioan Sas, președintele Comisiei Buget-Finanțe, s-a alocat suma de 200.000 de lei pentru UAT Ulmeni, câte 100.000 de lei unităților administrativ-teritoriale Seini și Cavnic, câte 75.000 de lei comunelor Ariniș, Botiza, Mireșu Mare, Rona de Jos și Cernești, câte 50.000 de lei pentru Șomcuta Mare, Rozavlea, Oncești, Băița de sub Codru, Săcălășeni și Oarța de Jos. Totodată, s-au acordat 51.300 lei, respectiv 52.100 lei comunităților Bogdan Vodă și Budești, pentru asigurarea funcționalității centrelor de informare turistică din cele două UAT-uri, centre realizate în cadrul proiectului ”Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord”.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a arătat că baza criteriilor de acordare a acestor sume a fost discutată și aprobată de majoritatea membrilor Comisiei de Buget – Finanțe, hotărârea fiind votată cu 24 de voturi pentru, la ultima ședință a CJ.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Contact Cabinet Preşedinte

RO – 430311 Baia Mare, Str. Gh. Şincai nr. 46

Tel.: 0262-212.110, Fax: 0262- 213.945;

e-mail: office@maramures.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.