Cmunicat de presă: USR Maramureș nu își negociază principiile.

USR susține o luptă comună a partidelor care doresc înlăturarea alianței PSD-ALDE-UDMR de la putere, pentru a evita destructurarea statului de drept și îndepărtarea României de valorile și civilizația Europei occidentale. În același timp, credem că România nu se construiește prin alianțe bazate pe oportunități, ci prin asumarea și respectarea unor principii precum transparența, profesionalismul și integritatea.

USR este angajat 100% într-o luptă împotriva corupției din politică, proiectul ”Fără Penali în funcții publice” reprezentând una dintre acțiunile concrete, care au menirea să faciliteze scoaterea din viața publică a unor politicieni cum sunt Liviu Dragnea și mulți alții de la vârful PSD.

În plan local, înainte de a salva municipiul Baia Mare si județul Maramureș, se impune scoaterea lor de sub ocârmuirea lui Cătălin Cherecheș și respectiv a PSD, PNL si PMP, care colaborează între ei atunci când e vorba de avantaje personale, precum pensii speciale, sinecuri și cumetrii. Viorica Cherecheș, mama primarului inculpat, e deputat PNL de Maramureș.

În toți anii de când sunt la putere, în loc să muncească pentru a atrage bani europeni, pe modelul celor din Oradea , Cluj-Napoca sau Alba Iulia, i-au perdut și au preferat să stea cu mâna întinsă către București, să ia împrumuturi pe care nu ei le vor plăti, ci noi, precum și să negocieze diverse combinații și aranjamente, pentru a-și acoperi neputința.

Neputință care a costat Maramureșul pierderea finanțării pentru Aeroportul Internațional și a gropilor de gunoi ecologice, de care județul avea nevoie urgentă. Gabriel Valer Zetea și gașca lui sunt de vină și răspunzători. La fel, Baia Mare nu are nici un proiect concret de când Cătălin Cherecheș este primar, doar concerte scumpe și nefolositoare.

Acest mod păgubos de a face administrație, bazat pe relații politice, nu pe eficiență și profesionalism trebuie să ia sfârșit. În aceste momente dificile pentru România, USR este deschis să colaboreze cu formațiunile politice care doresc înlăturarea de la putere a unor partide nocive precum PSD și ALDE însă nu suntem dispuși să facem rabat de la niciunul dintre principiile necesare unei administrații și unei clase politice sănătoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.