CAMPANII DE INFORMARE ÎN CADRUL PROIECTULUI „Chioar – UNITate în DIVERSitate”

O serie de campanii de informare-conştientizare au avut loc în perioada ianuarie – august 2021 în cadrul proiectului  cu finanţare europeană „Chioar – UNITate în DIVERSitate”, ID POCU 114852, desfăşurat în perioada mai 2018-iunie 2021 de către Beneficiarul Comuna Remetea Chioarului, alături de Partenerii S.C. 3 ART S.R.L., Asociaţia Filantropică „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” şi Şcoala Gimnazială Remetea Chioarului.

În data de 29.01.2021 s-a desfăşurat Campania de informare şi conştientizare „EU sunT tU” nr. 13, cu titlul „Ziua Internaţională pentru Non-Violenţă”.

Gazda Campaniei Campaniei „Ziua Internaţională pentru Non-Violenţă” a fost Centrul Comunitar din Remetea Chioarului. Evenimentul a fost realizat pentru a prezenta grupului ţintă al proiectului – persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din localitatea Remetea Chioarului – importanţa recunoaşterii semnelor de violenţă verbală, fizică, psihică. A fost celebrată Ziua Internaţională a Non-Violenţei prin educarea grupului ţintă (copii, tineri, adulţi, vârstnici) cu privire la agresivitate, la modalităţi de prevenire/ raportare a agresivităţii. Publicul participant a primit fluturaşi şi pliante informative cu tematica aferentă, a vizionat clipuri şi filmuleţe educative şi a purtat un dialog interactiv pe subiectul diverselor forme de violenţă, şi al prevenirii şi combaterii abuzurilor fizice şi psihice.

În data de 16.04.2021 s-a desfăşurat Campania de informare şi conştientizare „EU sunT tU” nr. 14, cu titlul „Alege să faci sport pentru sănătate”.

Gazda Campaniei Campaniei „Ziua Internaţională pentru Non-Violenţă” a fost Centrul Comunitar din Remetea Chioarului. Evenimentul a fost realizat pentru a prezenta grupului ţintă al proiectului – persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din localitatea Remetea Chioarului – importanţa sportului în viața de zi cu zi, beneficiile și atuurile dobândite în urma practicării zilnice a sportului ș.a. A fost celebrată Ziua Sportului prin educarea grupului ţintă (copii, tineri, adulţi, vârstnici) exemplificându-le, arătându-le ramurile sportive existente atât la nivel național cât și la nivel internațional.

Publicul participant a primit fluturaşi şi pliante informative cu tematica aferentă, a vizionat clipuri şi filmuleţe, cum ar fi „O viață activă în contextul pandemiei”, „Sportivi celebri care au ales altă carieră” şi „Alimentația unui Sportiv de Performanță”.

În data de 29.07.2021 s-a desfăşurat Campania de informare şi conştientizare „EU sunT tU” nr. 16, cu titlul „Muzica – Terapia sufletului”. Gazda Campaniei Campaniei a fost Centrul Comunitar din Remetea Chioarului. Evenimentul a fost realizat pentru a prezenta grupului ţintă al proiectului – persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din localitatea Remetea Chioarului – o altă abordare privind ideea muzicii în viața de zi cu zi; de beneficiile pe care aceasta le aduce în ceea ce privește psihicul și fizicul unui individ; de schimbul de stiluri și genuri muzicale realizate până la ora actuală ș.a. Au fost împărţiţi fluturaşi şi pliante cu tematica aferentă, au fost expuse fimuleţe în PowerPoint. De altfel, au fost prezentate materiale cu titlul: „Beneficiile muzicii în viața de zi cu zi”, „Curiozități din lumea muzicii”, „Genuri Muzicale” și „Muzica alină sufletul”. În data de 18.08.2021 s-a desfăşurat Campania de informare şi conştientizare „EU sunT tU” nr. 17 cu titlul „Românii îşi construiesc viitorul cu bani europeni”.

Gazda Campaniei Campaniei a fost Centrul Comunitar din Remetea Chioarului. Evenimentul a fost realizat pentru a prezenta grupului ţintă al proiectului – persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din localitatea Remetea Chioarului – poveşti de succes din localitate, din judeţ şi la nivel naţional: afaceri care s-au înfiinţat şi dezvoltat cu ajutorul finanţărilor europene.

De asemenea, a fost purtat un dialog interactiv între membri comunităţii vulnerabile din Remetea Chioarului cu privire la modalităţi pentru dezvoltarea vieţii personale şi profesionale: cursuri de formare profesională, antreprenoriat,  responsabilitate socială şi implicarea tuturor cetăţenilor în creşterea nivelului economic, social şi cultural al localităţii Remetea Chioarului.

Au fost împărţiţi fluturaşi şi pliante cu tematica aferentă, au fost expuse fimuleţe în PowerPoint.

Campaniile de informare şi conştientizare sunt parte integrantă a Activităţii 7. „Acţiuni de implicare activă şi voluntariat al membrilor comunităţii în soluţionarea problemelor cu care se confruntă comunitatea şi acţiuni de facilitare şi mediere pentru identificarea şi consolidarea de parteneriate pentru rezolvarea problemelor comunităţii printr-o abordare participativă”, respectiv a Subactivităţii 7.2 „Acţiuni de facilitare şi mediere pentru identificarea şi consolidarea de parteneriate pentru rezolvarea problemelor comunităţii printr-o abordare participativă”.

Evenimentele fac parte dintr-o serie de campanii de informare conştientizare organizate în cadrul proiectului cu finanţare europeană „Chioar – UNITate în DIVERSitate”, ID POCU 114852, desfăşurat în perioada mai 2018-octombrie 2021 de către Beneficiarul Comuna Remetea Chioarului, alături de Partenerii S.C. 3 ART S.R.L., Asociaţia Filantropică „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” şi Şcoala Gimnazială Remetea Chioarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.