CAMBRIDGE ENGLISH ȘI „CANGURUL LINGVIST” LA AMERICAN INTERNAȚIONAL SCHOOL OF TRANSYLVANIA

Câtă engleză ştiu copiii noştri?

Toţi copiii din Baia Mare învaţă limba engleză. Unii participă la cursuri de iniţiere încă din grădiniţe, alţii în şcoli şi prin intermediul meditaţiilor sau a cursurilor oferite de diverse organizaţii educaţionale. Pentru părinţi este greu de ales cea mai bună variantă pentru copii, astfel încât viitorul lor să aibă premise solide şi investiţia de energie, timp şi bani să fie reflectată în rezultate pe măsură. Oricine poate consulta ofertele şi programele şcolare. Dar cum ştim noi, părinţii, câtă engleză stăpânesc micuții noştri cu adevărat? Aici situaţia se complică şi răspunsurile cele mai frecvente sunt „puţin”, „binişor”, „aşa-şi-aşa” sau „foarte bine”. Unii ne supraapreciem copiii, alţii îi subevaluăm. Vă recomandăm să apelaţi la specialişti imparţiali şi repere educaţionale cu prestigiu pentru a avea o oglindă realistă şi obiectivă a nivelului de cunoaştere a limbii engleze pe care copiii îl au cu adevărat.

 

De-a lungul celor 5 ani de activitate, American International School of Transylvania a organizat cursuri de limbă engleză şi germană pentru copii începând cu vârsta de 3 ani, iar numărul acestora a crescut sistematic, ajungând la peste 450 în prezent. Suntem parteneri ai British Council pentru derularea cursurilor de pregătire şi susţinere a tuturor examenelor din ciclul Cambridge English (YLE, KET, PET, FCE, CAE, CPE) şi IELTS, iar în cadrul cursurilor echipa noastră foloseşte materiale concepute special în acest sens. Abrodarea noastră urmează 3 paşi: pregătirea prin cursuri de specializare a cadrelor didactice, derularea de programe specifice pentru copii şi organizarea examenelor în sine la finalul modulelor.Anul trecut am organizat pentru prima dată în Baia Mare evaluarea nivelului de cunoaştere a limbii engleze pentru copiii cu vârsta între 7 şi 12 ani (YLE) iar anul acesta vom oferi această şansă copiilor în 27 mai 2017. De altfel, toate cursurile noastre se finalizează cu evaluări independente (indiferent de programul urmat) care să confirme standardele noastre de calitate în învăţarea limbilor străine.

 

Mai mult decât atât, asociaţia noastră este deschisă tuturor celor care învaţă limba engleză, având un calendar anual de examinări în care se pot înscrie copiii care învaţă în orice şcoală sau în regim particular.Începând cu anul acesta, am preluat organizarea concursurilor din seria Cangurul lingvist (engleză, franceză şi germană) pentru a oferi sprijin logistic şcolilor în care aceste concursuri aveau tradiţie înainte de adoptarea măsurilor care au interzis desfăşurarea lor şi totodată în spiritul plurilingvismului şi excelenţei în educaţie, principii care ne caracterizează. Sesiunea pentru limba Engleză a avut loc în luna februarie, iar înscrierile pentru Franceză-Germană sunt în derulare, deoarece concursul va avea lor în 31 martie.Cu cât aflăm mai repede dacă am făcut alegerile potrivite sau urmăm o cale bună înspre obiectivele la care visăm, cu atât mai uşor putem corecta sau schimba opţiunile iniţiale sau, dimpotrivă, putem persevera având certitudinea că îi sprijinim pe copii în mod constructiv şi eficient în dezvoltarea abilităţilor lingvistice fără de care nu se mai poate concepe o carieră de succes.

 

Vă invităm să descoperiţi oportunităţile pe care American International School of Transylvania (AIST) le oferă copiilor din Baia Mare fiind Poarta deschisă spre lume! prin mediul online pe reţelele de socializare (Facebook) sau pe website-ul aistschool.ro, la telefon 0362-730-230 sau 0755-097-726, ori prin e-mail la office@aistschool.ro sau office2@aistschool.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.