Cambridge English pentru copiii cu vârsta între 7 şi 12 ani – Generaţia 2017: Second Wave la American International School of Transylvania

În societatea modernă, limbile străine au devenit un „must – know”, deoarece cunoașterea acestora oferă posibilități sporite și beneficii nenumărate. Accesul la cultura, valorile și metodele de exprimare ale altor țări și civilizații îți va oferi posibilitatea de a gândi constructiv și de a analiza plusurile și minusurile societății în care trăiești.

Efectul studierii limbilor străine își face simțit prezența chiar din primele cursuri, iar pe termen lung va reprezenta un punct forte în dezvoltarea personală și profesională a fiecărui individ. De asemenea, prin accesul la limbile străine, la vârsta maturității CV-ul tău va fi mult mai bine reprezentat pe piața muncii și îți va oferi posibilitatea de a îți găsi un job pe care altfel ar fi dificil să îl obții. De aceea, la American International School of Transylvania ne-am propus să contribuim la promovarea unei gândiri internaționale, sprijiniți de profesioniști din domeniul educației, oameni pasionați de  munca lor și dornici să ajute tinerii să își dezvolte gândirea, personalitatea și creativitatea.

 

Limba engleză nu reprezintă doar un subiect de studiat în școală, ci un mijloc esenţial de comunicare în contexte reale de viaţă. Este cea mai utilizată limbă modernă din lume, iar în era vitezei, cunoașterea acesteia este esențială. Prin evaluările recunoscute la nivel mondial oferite de Cambridge Examination, părinții au oportunitatea de a aprecia în mod realist și obiectiv nivelul de limbă engleză al copiilor lor, raportat la nivelul altor copii de acceaşi vârstă din întreaga lume.

 

Urmând procesul în 3 paşi (pregătirea profesorilor, cursurile pentru copii, evaluarea internaţională) anul trecut am organizat pentru prima dată în Baia Mare examenul Cambridge English for Young Learners, adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 12 ani. Considerăm că această premieră a fost un adevărat succes și a reprezentat un pas mare pentru viitorul nostru și al tinerilor cu care vom colabora la American International School of Transylvania.

În 2017, vom organiza din nou acest tip de examinare în 27 mai, înscrierile fiind în curs până în data de 31 martie. Costul participării este de 280 lei, iar examinarea presupune o probă de scris/citit, una de ascultare şi înţelegere a mesajului şi o probă de comunicare orală. Înscrierile se vor face în limita locurilor disponibile, în ordinea primului venit.

 

Pentru informaţii suplimentare, ne puteţi contacta la sediul American International School of Transylvania (Baia Mare, Str. Victoriei nr 47, la Buclă între orele 8:30 – 17:30), prin e-mail la office2@aistschool.ro sau prin telefon mobil la nr. 0755.097.726 ori fix 0362.730.230. Persoana de contact pentru cursurile și examinările Cambridge English este prof. Minodora Barbul.

Anul acesta am organizat 3 sesiuni gratuite de pre-testare pentru copiii care au potenţial de a susţine aceste probe, iar rezultatele dovedesc nivelul ridicat de calitate în învăţarea limbilor străine din învăţământul băimărean, încurajându-ne să mergem mai departe cu încredere și entuziasm.

 

American International School of Transylvania se adresează cu precădere copiilor preşcolari şi celor din clasele primare, pentru că aceştia sunt anii cei mai importanţi în formarea personală, vârsta la care se cultivă plăcerea de a învăţa limbi străine şi perioada când se pun bazele performanţelor viitoare. Cu cât părinţii află mai devreme nivelul real de stăpânire a limbii engleze de care dispun copiii lor, cu atât mai pregătiţi vor fi să facă faţă provocărilor de tot felul pe care aceştia le vor întâmpina în viaţa şcolară şi în viitoarea cariera.

Vă invităm să descoperiţi oportunităţile pe care American International School of Transylvania (AIST) le oferă copiilor din Baia Mare, fiind Poarta deschisă spre lume!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.