Blocaje pe Drumul Național 18 din Maramureş în Pasul Prislop. Mai mulți copaci au căzut pe carosabil din cauza viscolului, iar muncitorii au intervenit pentru degajarea traseului.

A nins abundent in judetul Maramures, in special in Pasul Gutâi unde s-a acționat încă din timpul nopții încercându-se degajarea carosabilului, dată fiind ninsoarea care s-a depus într-un strat consistent. De asemenea, precipitații însemnate sub formă de ninsoare s-au înregistrat și la Borșa, unde stratul de zăpadă măsoara 50-60 cm.
Deszăpezirea Pasului Prislop este îngreunată de lucrările de reabilitare a DN18 Borșa – Cârlibaba, aflate în curs. Secția Drumuri Naționale Baia Mare a intervenit cu utilajele de deszăpezire din dotare și la nevoie va suplimenta numărul acestora. În județul Maramureș se circulă în condiții de iarnă, iar la aceasta ora Drumul Național 18 in Pasul Prislop este blocat, din cauza unor copaci căzuți pe carosabil. Muncitorii lucreaza la degajarea traseului.

ACTUALIZARE: În urmă cu câteva minute, Prefectura Maramureș a anunțat că muncitorii au reușit să deblocheze DN18.

Le recomandăm conducătorilor auto să respecte măsurile necesare traficului în condiții de iarnă, să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită la apropierea de trecerile pentru pietoni. Pentru deplasările din această perioadă, recomandăm conducătorilor auto să adopte un comportament preventiv la volan, să respecte indicațiile polițiștilor și indicatoarele rutiere, să-și echipeze corespunzător autovehiculele cu lanțuri pentru a putea circula în siguranță în condiții de iarnă.”

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.