BANI PENTRU EDUCAȚIE ȘI VOLUNTARIAT

Consiliul Județean Maramureș a alocat la ultima ședință a plenului, ce a avut loc in luna iulie, 20.000 de lei pentru ca 45 de elevi și trei profesori din Maramureș să fie prezenți în Germania, în luna octombrie 2017. Ei vor participa la cea de-a doua ediție a Concursului Internațional pe probleme de multilingvism și multiculturalism.. Suma aprobată din rezerva bugetară a județului acoperă o parte din costurile de deplasare și cazare ale participanților. Elevii reprezintă Colegiile ”Mihai Eminescu”, Gheorghe Șincai” și ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare și toți studiază la clasă de limba germană.

Tot la ultima ședință, consilierii județeni au alocat 5000 de lei din rezerva bugetară pentru organizarea târgului de voluntariat 2017. Scopul evenimentului este de a promova voluntariatul, oferta organizațiilor participante oferind tineretului și nu numai, o alternativă de petrecere a timpului liber contribuind la dezvoltarea societătii civile. În medie, la Târg participă 25 de organizații, majoritatea locale și peste 500 de voluntari.

Anul acesta, cel puțin potrivit organizatorilor, interesul din partea asociațiilor și organizațiilor este mult mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.