ARHITECTUL ȘEF AL BĂII MARI RIDICAT DE PROCURORII DNA

Primaria Baia Mare a a fost ieri din nou in atentia anchetatorilor. Procurorii de la Cluj il au in vizor de aceasta data pe arhitectul sef al Municipiului, Mircea Dinculescu care se pare a fost retinut de DNA.

ACTUALIZARE: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Biroul Teritorial Baia Mare din cadrul Serviciului Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09.06.2016, a inculpatului

DINCULESCU MIRCEA, în calitate de arhitect șef în cadrul Primăriei Baia Mare, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Tribunalul Maramures a decis arestarea pentru 30 de zile a arhitectului sef al Primariei Baia Mare, Mircea Dinculescu.

Prin incheierea penala nr. 8/DL/10.06.2016, pronuntata de Tribunalul Maramures in dosarul nr. 1233/100/2016, avand ca obiect propunerea de arestare preventiva formulata de Directia Nationala Anticoruptie – Biroul Teritorial Baia Mare pe numele inculpatului Dinculescu Mircea, arhitect sef in cadrul Primariei Baia Mare, s-au dispus urmatoarele:

“Admite propunerea formulata de D.N.A. – Biroul Teritorial Baia Mare si in consecinta:

In temeiul art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 C.p.p., dispune arestarea preventiva a inculpatului DINCULESCU MIRCEA (…) cercetat pentru infractiunea de luare de mita, prevazuta de art. 289 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 modificata si completata cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, pe o durata de 30 de zile incepand cu data de 10.06.2016 pana la data de 09.07.2016 inclusiv.

In baza art.275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu drept de contestatie in 48 de ore de la pronuntare. Pronuntata in camera de consiliu azi, 10 iunie 201″, se arata intr-un comunicat de presa al Tribunalului Maramures.

In urma cu o zi, procurorii DNA au dispus retinerea pentru 24 de ore a acestuia pentru savarsirea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

Conform DNA, in perioada 2015-2016, inculpatul Dinculescu Mircea, in calitate de arhitect sef in cadrul Primariei Baia Mare, a pretins si primit de la inculpatul Vaida Florinel – Mihaita suma de 5.000 euro, in vederea sprijinirii acestuia pentru obtinerea aprobarii receptiei finale a unui imobil pentru care se eliberase anterior autorizatia de construire.

In acelasi context, la data de 09 martie 2016, inculpatul Dinculescu Mircea i-a mai pretins omului de afaceri suma de 1.000 euro.

Sumele de bani cu titlu de mita au fost pretinse si primite de inculpatul Dinculescu Mircea in conditiile in care acesta avea cunostinta despre faptul ca omul de afaceri nu respectase proiectul de constructie, ca acesta modificase proiectul de structura si despre alte aspecte care impuneau demolarea constructiei.

De asemenea, arhitectul sef l-a mai asigurat pe inculpatul Vaida Florinel – Mihaita ca-l va sprijini in demersurile viitoare in legatura cu eliberarea unei autorizatii de reconstructie si alte etape de avizare pentru aprobarea receptiei finale a imobilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.