AMENZI PENTRU ELECTRICA ŞI ENEL

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie va amenda companiile de distribuţie din grupurile Electrica şi Enel cu până la 200.000 de lei pentru fiecare zonă unde mai sunt consumatori nealimentaţi, în urma furtunii de duminică, a declarat, preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ, potrivit Agerpres.

„Am demarat la Enel şi Electrica o acţiune de verificare, să vedem dacă au respectat prevederile legale, potrivit cărora trebuie să alimenteze toţi consumatorii din mediul urban în 48 de ore, iar pe cei din mediul rural în cel mult 72 de ore de la producerea evenimentului, în cazul unei furtuni deosebite, cum a fost cea de duminică. Acolo unde nu s-a respectat această prevedere, vom aplica o amendă de până la 200.000 de lei pentru fiecare zonă care nu este alimentată”, a spus Havrileţ.

Dupa cum afirma acesta, având în vedere că mai sunt consumatori nealimentaţi, atât în cazul Enel, cât şi al Electrica, aceste două companii vor primi penalităţile menţionate.
Miercuri, la ora 12:00, în cazul E-Distribuţie Banat, din grupul Enel, mai erau circa 8.500 de consumatori nealimentaţi, din cei peste 225.000 care au avut de suferit în urma furtunii de duminică.
Pe de altă parte, Electrica nu precizează numărul consumatorilor nealimentaţi, dar a anunţat că, în dimineaţa zilei de miercuri, mai erau 18 localităţi afectate în zona de distribuţie Electrica Muntenia Nord şi trei localităţi în zona Electrica Muntenia Sud.
În total, la nivelul ţării, circa 500.000 de consumatori de energie au fost afectaţi de furtuna de duminică, potrivit Ministerului Energiei.

De precizat ca astazi la ora 15.30 intr-un ultim comunicat de presa al SC ELECTRICA se arata ca „in Maramureș majoritatea consumatorilor afectați au fost realimentați. Mai sunt defecțiuni izolate, în câteva localități și cătune, pentru remedierea cărora se lucreaza fără intrerupere. În acest moment, pe teren sunt 22 echipe, care acționează pentru finalizarea tuturor lucrărilor de intervenție.În numeroase zone afectate de avarii, accesul și intervenția echipelor noastre sunt extrem de dificile din cauza terenului accidentat și a vegetației căzute peste instalațiile de distribuție a energiei electrice. Specialiștii noștri acționează fără întrerupere, inclusiv pe parcursul nopților, până la realimentarea cu energie electrică a tuturor consumatorilor afectați de furtună”.
Ramane de vazut daca acestia vor reusi sa remedieze toate problemele avand in vedere noua avertizare hidrologica de astazi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.