Ambiance Deco vă prezintă câteva idei de amenajare a grădinii

Primăvara este un moment ideal pentru a redecora locuința și spațiile pe care le deții în jurul acesteia. Curtea interioară este o prelungire a locului de suflet pe care îl numești „acasă”, de aceea e important să o întreții  pentru a te putea delecta din plin de ea. Mai ales în sezonul cald, e o adevărată plăcere să beneficiezi de un spațiul exterior frumos amenajat, unde să poți găti, să poți lua masa în aer liber, dar și să te relaxezi alături de cei dragi. De aceea, la Ambiance Deco am pregătit pentru tine cele mai deosebite decorațiuni, care vor completa ambianța căminului tău și îi vor oferi un aer fresh. Iar dacă nu te numeri printre norocoșii care dețin o casă cu grădină, nu e nicio problemă , deoarece avem o multitudine de produse care se potrivesc și pentru interiorul domiciului tău.

Cum amenajăm și decorăm grădina din fața casei?

Grădina din fața casei tale este primul contact pe care îl ai cu locuința ta, reprezintă oglinda personalității tale, dar și primul lucru pe care îl observă oaspeții. De aceea, ea trebuie să arate cât mai îngrijit și să facă o impresie bună celor care ne trec pragul. Există numeroase modalități prin care curtea din fața casei tale poate fi transformată într-un spațiu feeric, iar fiecare detaliu poate face diferența. De exemplu, dacă ai copii mici, amenajarea unui loc de joacă pentru ei poate fi o idee excelentă, mai ales că zilele călduroase își fac loc timorat printre noi. Un barbecue la sfârșit de săptămână poate fi cea mai bună idee pentru relaxare dacă ai un loc special amenajat pentru a-ți primii oaspeții și pentru a face grătarul.

Ambiance Deco îți oferă câteva idei care vor arăta fabulos puse în practică în grădina ta și te vor face să te simți ca în paradis în clipele de relaxare din timpul liber.

Cum amenajăm grădina în funcție de stilul preferat?

Spațiul exterior al casei tale are avantajul că poate fi amenajat în orice stil dorești, fără ca mărimea acestuia să te condiționeze foarte mult. Vei vedea că există grădini mici care arată genial, la fel cum există soluții și pentru amenajarea impresionantă a unei grădini de mari dimensiuni. Stilul pe care îl poți acorda îngrijirii grădinii tale, dar și de scopul în care vrei să te folosești de acest spațiu:

Amenajarea grădinii în stil vintage

Cele mai frumoase grădini vintage ne duc cu gândul la curțile caselor sau ale castelelor abandonate, în care plantele s-au extins la întâmplare și au cuprins zidurile clădirilor. De aceea, o grădină în stil vintage nu este completă fără trandafiri albi și roz și fără câteva plante cățărătoare, care îți vor umple grădina de culoare și de mireasmă.
Poți completa decorul cu ghivece neconvenționale: o roabă veche poate fi transformată într-un suport pentru flori, la fel și niște stropitoare, niște cutii din lemn sau chiar o piesă veche de mobilier. Pune-ți imaginația la încercare!

O grădină vintage trebuie să capete acel aspect vechi, în care natura s-a extins în deplină libertate, fără să fie controlată de om. Materialele recomandate sunt lemnul, elemente metalice, în special alama sau fierul, dar și cărămida, iar pentru un plus de originalitate poți folosi câteva decorațiuni exterioare perfecte pentru o astfel de grădină. Iată câteva imagini din care să te inspiri:

Amenajarea grădinii în stil modern

O grădină modernă este definită de accentul pus pe elementele grafice și structurale care o compun, de liniile curate și clare, precum și de utilizarea unor materiale mai puțin obișnuite. Originală și îndrăzneață, dar ușor de îngrijit, grădina modernă este perfectă pentru persoanele creative, cu o personalitate puternică și puțin excentrică, pentru care timpul este o resursă prețioasă.

Grădina mizează pe funcționalitate, cu spații destinate relaxării, amenajate cu mult bun gust, care transformă ambianța într-una ideală pentru primirea invitaților sau pentru simpla contemplare a naturii. Sunt la modă amenajările cu poteci pietruite, decorate cu plăci din piatră naturală, arbuști exotici, de talie mică, ușor de îngrijit și rezistenți la temperaturi caniculare, în timp ce foișorul este placat cu lemn, iar mobilierul ales nu este neapărat creat special pentru spații exterioare. Spațiul capătă astfel un aspect de living exterior, nonconformist și original.

 

După cum poți observa, există numeroase variante pentru a amenaja o grădină superbă în curtea casei, care să îți servească drept refugiu, spațiu de relaxare sau de socializare alături de persoanele iubite și în care să îți petreci timpul liber cu drag.

Vino la magazinul Ambiance Deco, situat în Piața Revoluției, nr. 5, Baia Mare, luni – vineri între orele 9.00 – 19.00 (sambătă 9.00 – 13.00) sau pe pagina de Facebook „ambiancedecobaiamare”. Ne poți contacta și la numărul de telefon 0362.807.296 și îți vom oferi cu mare drag multe alte sfaturi și recomandări pentru amenajarea casei tale!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.