ALEGEREA ȘI POZIȚIONAREA TABLOURILOR – RECOMANDĂRI DE LA SPECIALIȘTII AMBIANCE DECO

În general, tablourile, fie ele lucrări de artă, fotografii, colaje etc., trebuie poziționate pe perete în așa fel încât punctul central al lucrării sau subiectul principal să se alinieze nivelului privirii. Deși această regulă nu poate fi respectată în fiecare situație, e bine de luat în considerare.

Specialiștii de la Ambiance Deco ți-au pregătit câteva recomandări pentru a-ți amenaja cât mai eficient și frumos spațiul căminului tău.

Dacă îți propui să organizezi mai multe tablouri pe același perete, gândește-le ca grup. Înainte de a marca locul cuielor, testează aranjamentul la care te-ai gândit pe o masă sau pe podea, ca să îți dai seama cum poți potrivi cel mai bine tablourile unul lângă celălalt. Joacă-te prin combinarea tablourilor până dai de grupul perfect.

Alege rame mai mici pentru pereții înguști din lateralele ușilor și lucrări mari pentru pereții cu spațiu generos. În general, atunci când agăți lucrări de artă deasupra unei mese sau canapele, acestea nu trebuie să depășească lățimea piesei de mobilier.

Tablourile valoroase pot rămâne neobservate dacă nu sunt iluminate corespunzător. Ajustează lumina într-un hol întunecat, în așa fel încât să se oprească asupra tablourilor și să le confere dramatism.

Atunci când alegi tablouri pentru o anumită cameră, asigură-te că există o concordanță de temă, stil sau culoare între cele două. Încăperea e dominată de culori vibrante, pastel sau neutre? Mobilierul este modern, tradițional, sobru sau minimalist? Toate acestea sunt indicii care te conduc spre găsirea lucrărilor de artă care vor aduce un plus de culoare camerei tale, dar vor ajuta și la respectarea proporțiilor.

Tablourile ce conțin peisaje sunt potrivite pentru camerele mici sau fără spații vitrate, reușind să creeze impresia de spațiu. Imaginea unui orizont distant se deschide ca o fereastră în fața privitorului și conferă lărgime.

 

La Ambiance Deco găsești tablouri pentru toate gusturile și buzunarele. În plus, îți punem la dispoziție o gamă diversificată din cataloage, de unde îți poți alege ceea ce ți se potrivește cel mai bine.

Te invităm la magazinul situat Piața Revoluției, nr. 5, Baia Mare, luni – vineri între orele 9.00 – 19.00 (sâmbătă 9.00 – 13.00) sau pe pagina de Facebook „ambiancedecobaiamare”, pentru a te surprinde cu cele mai frumoase cadouri și decorațiuni, de calitate și cu personalitate. Ne poți contacta și la numărul de telefon 0362.807.296 și îți vom oferi cu mare drag multe alte sfaturi și recomandări pentru amenajarea casei tale! De asemenea, la noi ai posibilitatea de a comanda produse din cataloagele din magazin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.