Advertorial: Ambiance Deco – Idei de amenajare a holului

Holul este încăperea care dictează întregul ton al casei în ceea ce privește amenajarea. Este prima cameră pe care o vezi când intri în casă, prima în care sunt primiți musafirii și este imperativ ca ea să fie una primitoare, caldă, dar și practică. Indiferent de dimensiunile lui, cert este că poți să ai un decor de poveste de la primul pas pe care îl faci în casă. Pentru a te ajuta să îți amenajezi acest spațiu al căminului tău cât mai eficient și cu bun gust, specialiștii de la Ambiance Deco vin în întâmpinarea ta cu câteva recomandări.

 

Sfaturi pentru amenajarea holurilor înguste și lungi ale apartamentelor de bloc

Amenajarea unui hol mic de la intrarea în apartament este o provocare, dar asta nu înseamnă că nu îți oferă posibilitatea de a fi creativ. De cele mai multe ori, holul de bloc este îngust și lung, așa că poți face următoarele alegeri în ceea ce privește decorul:

 • Alege corpuri de mobilier înguste și închise – pantofar, cuier. În felul acesta, hainele și încălțămintea stau bine ordonate în corpurile de mobilier și nu încarcă vizual încăperea.
 • Amplasează polițe pe peretele opus pantofarului, iar pe acestea pune fie cărți, fie alte obiecte decorative precum figurine de porțelan, rame foto, tablouri.
 • Nu uita de bancuta sau de scaune, foarte utile pentru a te încălța. Așază pe scaune niște perne decorative în culori și texturi diferite, pentru a da personalitate camerei.
 • Folosește o oglindă, este utilă pentru ultimele retușuri înainte de a pleca de acasă, dar dă și senzația unui hol mai spațios. Un truc util pentru holurile de apartament care de obicei nu au ferestre este amplasarea unei oglinzi în fața unui corp de iluminat, va mări încăperea și o va lumina.
 • Plantele de interior nu ar trebui să-ți lipsească din hol. Poți amplasa câteva ghivece pe polițele despre care îți spuneam mai sus sau poți opta pentru o singură plantă mai mare, cu ghiveciul asezat direct pe podea.
 • Pentru a da senzația unui hol mai spațios, podeaua ar trebui să fie într-o nuanță deschisă și caldă.

Iată și câteva imagini din care te poți inspira:

  

Cu ce piese de mobilier putem decora holul?

În această încăpere poți amplasa aproape orice corp de mobilier îți dorești și te atrage din punct de vedere estetic. În afară de cuier și pantofar, piese clasice pentru holul casei, mai poți folosi și:

 • o măsuță amplasată în holul de la intrare, care îți dă și posibilitatea să ții pe ea diverse decorațiuni (o vază cu flori, un bol deosebit), dar este și practică;
 • o băncuță din lemn, cu sertare și pe care să pui niște pernuțe decorative;
 • polițe și rafturi suspendate;
 • dacă spațiul îți permite să amplasezi mai multă mobilă în holul de la intrare, poți să amplasezei acolo inclusiv o bibliotecă înaltă până în tavan;
 • o comodă înaltă și îngustă cu sertare este foarte utilă și arată excelent.

 

Inspirație pentru amenajarea unui hol modern/stil scandinav

Decorul scandinav este foarte primitor și dă oricărei case acel aer elegant, degajat și relaxat pe care îl au casele din zonele nordice. Albul este de obicei culoarea predominantă în designul de interior scandinav. Simplitatea dublată de jocul texturilor face ca acest stil să fie unul atrăgător, care cucerește de la prima privire.

În designul de inspirație scandinavă lumina joacă un rol esențial. Corpurile de iluminat suspendate, cu un design industrial, abajururi masive, simple și de efect sau lampadarele dau căldură camerei și fac din holul decorat în acest stil unul plin de farmec. Notele caracteristice pentru acest stil modern și axat pe pragmatism sunt culorile neutre – alb, negru, gri, maro, îmbinarea între metal și lemn, linii simple și un decor general curat și aerisit. Iată și câteva fotografii care să te ajute în decorarea unui hol după principiile acestui stil:

 

Alte idei de amenajare a holului:

 

Te invităm la Ambiance Deco, Piața Revoluției, nr. 5, Baia Mare, luni – vineri între orele 9.00 – 19.00 (sâmbătă 9.00 – 13.00) sau pe pagina de Facebook „ambiancedecobaiamare”, pentru a descoperi cele mai noi idei pentru cadouri și decorațiuni. Ne poți contacta și la numărul de telefon 0362.807.296 și îți vom oferi cu mare drag multe alte sfaturi și recomandări pentru amenajarea casei tale! De asemenea, la noi ai posibilitatea de a comanda produse din cataloagele din magazin.

 

One thought on “Advertorial: Ambiance Deco – Idei de amenajare a holului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.