5 ani. O organizaţie. O Echipă: American International School of Transylvania

Luna martie a reprezentat un moment de bilanţ pentru asociaţia American International School of Transylvania (AIST), care a aniversat împlinirea primilor 5 ani de activitate. Toate realizările sunt meritul unei echipe de oameni tineri, creativi şi pasionaţi de educaţie, cadre didactice, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi părinţi deopotrivă. Se cuvine să le mulţumim public pentru contribuţia la succesul organizaţiei, oamenii fiind resursa noastră cea mai valoroasă.


Minodora a fost cea care a îmbrăţişat provocarea de a schimba fundamental perspectiva asupra limbilor străine în Baia Mare, de a oferi părinţilor oportunităţi de care beneficiază copii din alte ţări şi a contribui astfel la dezvoltarea comunităţii prin educaţie. Mihai şi Ramona D. au fost primii care au împărtăşit şi susţinut iniţiativa de a crea un alt model educaţional, din convingerea că tinerii şi copiii din zona de nord-vest a ţării pot şi merită să beneficieze de servicii educaţionale de calitate internaţională. Andra a contribuit la crearea primei identităţi vizuale, poarta maramureşeană care încadrează un glob pământesc fiind până în prezent logo-ul asociaţiei noastre.

Lia a pus bazele bibliotecii AIST, aplecarea spre studiul limbii engleze fiind o direcţie esenţială pe care am insuflat-o copiilor de toate vârstele. Onoriu a scris primele proiecte cu finanţare europeană, care au avut un rol decisiv în cultivarea spiritului multicultural şi a respectului pentru diversitate pe care asociaţia noastră l-a demonstrat de-a lungul anilor. Petra a promovat limba română şi aspecte ale culturii noastre colegilor internaţionali, ajutându-i să înţeleagă identitatea românească autentică. Împreună cu Adela am gândit programe educaţionale inovatoare, care să îmbine studiul limbii engleze cu aspecte practice şi creative, necesare unei dezvoltări holistice armonioase.

 

Larisa a lărgit orizontul de studiu al limbilor străine deschizând poarta spre limba germană şi punând baze solide de studiu pentru copiii preşcolari. Pe măsură ce timpul a trecut şi copiii au progresat sistematic, devenind pregătiţi pentru performanţă, Ramona M. a ghidat parcursul lor către examinările Cambridge English, cu rezultate admirabile. Datorită numărului tot mai mare de copii ai căror părinţi au înţeles că AIST reprezintă cu adevărat „poarta deschisă spre lume”, ne-am extins treptat şi sănătos. Cristina şi Timea s-au alăturat echipei noastre, venind în sprijinul copiilor preşcolari şi din clasele primare, anii cruciali în învăţarea limbilor străine, în care se cultivă plăcerea studiului prin activităţi interactive distractive. Alina şi Roxana sunt cele mai noi colege, asociaţia noastră fiind mereu deschisă celor care îşi doresc o lume mai bună şi ştiu că progresul acesteia are la bază o educaţie de înaltă calitate.

Se cuvine să le mulţumim şi colaboratoarelor noastre: Chip, Andrea, Loredana, Carmela, Simona, Ingrid şi Maria, cu care destinul asociaţiei noastre s-a intersectat la un moment dat şi care au dat tot ce aveau mai bun din punct de vedere profesional pentru ca activitatea pe care au coordonat-o în cadrul AIST să respecte standardele înalte de calitate pe care le practicăm şi să genereze efecte pozitive în comunitate. O menţiune specială merită Gemma, un suflet românesc într-o identitate americană, care cu multă abnegaţie sprijină activităţile noastre, fiind un adevărat model de perseverenţă, loialitate şi deschidere spre noutăţile şi provocările momentului. Ea a deschis seria celor peste 50 de colegi internaţionali din peste 20 de ţări din toate colţurile lumii, care s-au alăturat eforturilor noastre de a-i motiva pe copii şi tineri să înveţe limbi străine.

 

Toate acestea nu ar fi fost posibile fără sprijinul constant al celor care au inspirat existenţa AIST: Kevin, Kinga, Corina, Iulian, Daniel, Ionică, Elena, Marina, Marius şi colega noastră Lidia, oameni extraordinari pentru care responsabilitatea socială şi progresul comunităţii prin educaţie sunt elemente esenţiale pentru un mediu de afaceri performant.

Am lucrat şi am crescut împreună, ne-am inspirat şi completat unii pe alţii, am format o cultură organizaţională de excepţie şi un spirit de echipă unic. Reunind oameni foarte bine pregătiţi şi orientaţi înspre autodepăşire profesională, oameni care pun suflet în ceea ce fac, fiind conştienţi că joacă un rol foarte important pentru viitoarele generaţii, American International School of Transylvania a demonstrat că se poate mai mult şi mai bine.

Suntem încrezători că viitorul va aduce deschiderea altor drumuri, depăşirea altor bariere, atingere unor idealuri şi mai înalte, deoarece întotdeauna va fi loc de mai mult şi mai bine, iar copiii noştri merită tot ce e mai bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.