330 de sportivi din 55 de delegații concurează în Baia Mare, la Jocurile Naționale Special Olympics România

Momente emoționante au fost sâmbătă, 3 iunie 2017, la Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” din municipiul Baia Mare, acolo unde, în ropote de aplauze, sportivii Special Olympics România au intrat organizați, fiecare în spatele pancartei cu județul pe din care provin, însoțiti de părinți, antrenori, educatori și voluntari. Cea mai numeroasă delegație a fost a Maramureșului, însă fiecare dintre sportivi a fost primit în picioare, în aplauzele prelungi ale spectatorilor.

 • Evenimentul a fost prezentat de Dan Carpov, șeful Biroului de Turism din cadrul Consiliului Județean Maramureș, iar sonorizarea întregii seri a fost asigurată de Fanfara Municipiului Baia Mare. Flacăra Speranței, care a pornit din fața Palatului Administrativ și a fost aprinsă în Sala Sporturilor a fost purtată pe străzile orașului de angajați a ISU Maramureș, ai Poliției Județului Maramureș, ai Jandarmeriei Maramureș, ai Poliției Locale Baia Mare, de sportivi de performanți ai Maramureșului, dar și de sportivi băimăreni medaliați la edițiile anterioare ale Special Olympics România.

  Consiliul Județean Maramureș este partener și coorganizator al Jocurilor Speciale Olimpice care se desfășoară în intervalul 2 – 5 iunie, în Baia Mare, alături de Primăria Municipiului Baia Mare și Fundația Hope and Homes for Children România. Este pentru prima dată când cel mai mare eveniment sportiv pentru persoanele cu dizabilități intelectuale se desfășoară în municipiul nostru, implicarea autorităților județene și locale fiind una de excepție. Întrecerile sportive au început încă de sâmbătă, 3 iunie 2017, competițiile desfășurându-se la atletism,baschet, bocce și înot.

  În mesajul său de deschidere, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că Baia Mare a redevenit capitala sportului românesc. ”Avem atât de mulți copii frumoși sosiți aici, în Maramureș, avem atât de mulți oameni speciali și deosebiți care ne sunt alături. Sportul a reprezentat mereu pentru Baia Mare, pentru Maramureș, o dragoste comună împărtășită de sportivi și suporteri, aici am scris o filă din istorie. Azi scriem o nouă filă în sportul românesc. Mulțumim Special Olympics România și Hope and Homes for Children România că ne oferă șansa de a fi gazde bune pentru toți acești sportivi minunați. Le doresc tuturor o competiție în care să primeze fairplay-ul, deoarece colaborarea între noi, toți cei care am ales să ne implicăm în reușita acestui eveniment a avut la bază buna înțelegere”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

  Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș a subliniat faptul că, Flacăra Speranței a fost mereu aprinsă în orașul nostru, însă prezența tuturor acestor sportivi deosebiți arată care este adevăratul sens al vieții. ”Am convingerea că, de astăzi înainte, atunci când vom concura unii cu alții, vom ști să fim mai buni și mai sensibili. Baia Mare și Maramureșul își deschid astăzi inima pentru voi, cei care ați venit din întreaga țară. Fundația Hope and Homes for Children România a pornit tot de aici, din Baia Mare, din Maramureș. Felicit toți sportivii prezenți și îi asigur de faptul că, indiferent de locurile pe care se vor clasa la finalul competițiilor, sunt cu toții campionii noștri”, a subliniat primarul municipiului Baia Mare.

  Cristian Ispas, directorul Special Olympics România a dorit să menționeze bucuria sportivilor atunci când se întrec, modul în care știu să concureze fără ură, fără răutate, cu bucurie și cu zâmbetul pe buze, dar și fericirea lor atunci când sunt răsplătiți cu medalii. ”Mulțumesc sportivilor, părinților, antrenorilor că au venit aici, în Baia Mare din atâtea colțuri ale țării, la fel cum vin în fiecare an, în caravană, în orașul în care organizăm Olimpiada Națională pentru persoanele cu dizabilități intelectuale. Mulțumesc Hope and Homes for Children pentru invitația de a ne afla aici, dar țin să mulțumesc și partenerilor noștri, Consiliul Județean Maramureș și Primăria Municipiului Baia Mare pentru sprijinul logistic și material acordat pentru buna desfășurare a acestui eveniment frumos”.

  Un mesaj de salut a avut și Bianca Stegeran, reprezentanta HHC România, dorindu-le tuturor competitorilor mult succes și rezultate cât mai frumoase. La microfon au venit, pe rând, Marcela Gospodar, sportivă HHC, în vârstă de numai 12 ani și băimăreanul Andrei Cupșa, sportiv Special Olympics România. Alături de cei doi copii, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat deschise Jocurile Olimpice Special Olympics România, Maramureș, Baia Mare 2017.

  Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
  Contact Cabinet Preşedinte
  RO – 430311 Baia Mare, Str. Gh. Şincai nr. 46
  Tel.: 0262-212.110, Fax: 0262- 213.945;
  e-mail: office@maramures.ro

  ROMÂNIA

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.